Zsiguli VAZ 2103 , 1500


Forrás: 
Saját gyüjteményben
Zsiguli VAZ 2103 , 1500

Zsiguli 2103 1980 évjárat 58000km! Eredeti állapotban!

Vaz 2103 Zsiguli Vaz 2103  utastér Zsiguli Vaz 2103  utastér Vaz 2103 Vaz 2103
Skoda_130_GL képe

Szép darab

milcsike

Köszönöm elismerésed! Nagy becsben van tartva .ráadásul most ,hogy idén eléri a 30. életévét,elmegy veterán minősítésre. Ki is van vonva a forgalomból,csak nyáron használom,de akkor is keveset.Itt már arra is kell figyelni,nehogy valaki telibe kapja,mert akkor vége az értékének,hisz ezen még minden elem s a fényezés is eredeti.Szépségéért és eredeti állapotáért többször is jutalmat kapott találkozókon.Ma már ez is lassan történelem lesz:)

Gratulálok Milcsevics Úr ehhez az ámulatba ejtően szép állapotban lévő Zsigulihoz! Ha megoldható lenne, legyen szíves a belsejéről is feltenni képet! Köszönettel: Kállai Zoltán Hatvanból! Boldog Új Évet Kívánok!

milcsike

Megtisztelnek vele.! S ahogy kérte Uram,tettem fel még egy pár képet az autóról.Örülök,hogy örömet okozhattam azoknak,kik szerették annak a kornak autóit, s értékeit!

Maradok mindnyájuknak tisztelettel:

mobel képe

Gratulálok!

 

Ez az autó egyszerűen gyönyörű. Igazán büszke lehet rá.

Gyönyörű autó.. Ilyenünk volt gyerekkoromban narancssárga színben, azóta szeretettel gondolunk vissza rá. Fordulatszámmérő meg minden:)
Emlékszem a középső óra kaparászó hangjára ahogy ment körbe, és a hirtelenebb megállást követő csendet a tankban kongó úszó hangja törte meg.
negyon jól néz ki a beltér is, gratulálok

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Az autó tényleg nagyon szép állapotú. Elfogult vagyok mert nekem is volt, és mert személyes kedvencem a típus.

Jó lenne minél több hasonló állapotban megőrzött veteránt látni az utakon.

A Misa mackós váltógombért pedig külön dicséretet érdemelsz.:-)

Nagyon szép csak kár hogy a kipufogóvég nem eredeti, ha jók az emlékeim gyerekkoromból az szögletes volt.

milcsike

mär elkeszült a savällo szögletes veg,mely a 2103-asokon volt.

Köszönettel:

Zolejj képe

Csodaszép járgány gratulálok  a bólogatós kutya és a kormányvédő is szép szivesen nézném a garázsomba ezt a csodát.

lexipadre képe

Valóban gyönyörű állapotban van.Tetszik a motorteszter is.Nagy divat volt a 80as években.Még a reklámjára is emlékszem.Ne teszteld a motort Eszter,meg teszi a motorteszter.-)Nekem is volt egy sötét kék TO-s rendszámmal.De az nagyon rossz,széthajtott,és rendkívűl rohadós volt. A Zsiguli felirat is eredeti?Mert nem nagyon láttam 1973 utáni modelleken.Üdv lexipadre

Dr Dee képe

Hát ez valóban érdekes kérdés.A kipufogó dolgot nem vettem észre.De a felíraton én is elkezdtem gondolkodni.Aztán eszembe jutott mi a szerint igaz történet.A szocialista országokban Zsiguliként-ként futottak.A kapitalistáknál meg Lada-ként,ha jól emlékszem azért mert nehezen tudták nyugaton kiejteni a zsiguli szót! Arra is emlészem,hogy édesapám is kicserélte a Zsiguli felíratott Ladára,azt hiszem.De nem akkor úgy is javítotok:-)

Hamisítatlan 80-as évek hangulata van hátulról a kocsidnak: Casco, matrica a hátsó szélvédőn, bólogató kutya és  nagyméretű videoton autórádió hangszórók a kalaptartón, magyar autóklub matrica stb...

Nagymenőknél "szőrme kormány" és belső pótféklámpa is dukált az ilyen járgányba.

Skoda_130_GL képe

Ezt a Ladát láttam Május 1-én a Ligetben.Élőben még szebb! :)

Létezett ilyen,hogy a küszöbrészen is króm,és a sárvédőlk kerékivén is...diszléc?

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Dr Dee képe

 

Igen! Ahogyan a gyárból kijöttek ezek a Ladák így néztek ki:) Ez egy szépen és alaposan felújított darab:)

-bottom: .0001pt; line-height: 10.85pt; background: white; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;">Lehet, hogy, az kavart be neked, mert anno ha törték az autót sokkarosszériás nem vette a fáradságot a díszlécek újra felrakásával. Ezért futott sok 1500ös díszcsík nélkül. Amivel szerintem teljesen elveszítette a varázsát és formáját is:(

 

 

Sziasztok!

A legkarakteresebb zsiguli amit valaha gyártottak :))) A krómozott elemek,az iker lámpa,a fordulatszámos műszerfal stb... :)

Én is megértem jó pár zsigulis évet,szerettem,soha nem volt gondom vele.

Legutóbb Szeghalmon láttam egy ilyen autót - eladót,szép állapotban,világoszöld színben.

panblue

Üdvözlöm Milcsevics úr!

Valóban nagyon szépen néz ki a Zsigája!:) Még a casco matrica is on van a hátsó szélvédőn!

De sokat ültem én ilyenekben mikor Pesten, egy egy átmulatott éjszaka után taxival igyekeztem hazafelé. Minden taxinak megvolt a maga feelingje ahogy némelyik sofőr felcicomázta, télen jó melegre befűtötte, illatosítóval igyekezte némelyik utas nemkívánatos szagát elfedni. Ezek az emlékek jutottak eszembe a képek láttán. Szóval tény az, hogy nem csúnya autó ez. Szerintem minden autó olyan szép mint amilyen az állapota.

.

Kékedi Levente képe

Tényleg eszméletlen gyönyörű kivételes állapotának köszönhetően. Az utóbbi időkben elkezdett nagyon érdekelni ez a 2103-as Lada. Hatalmas retro fan-ként úgy érzem, és talán már eldöntöttem, hogy egy ilyen autót szeretnék, ilyen esztétikai állapotban, és nem kizárt, hogy pont ilyen színben. Engem mindig is ez a régies design, formavilág vonzott. :)

Gratulálok ehhez a ritka értékhez!

dollerakos képe

Fantasziktusan gyönyörű, gratulálok! Szerintem úgy egyáltalán a Ladák közül ez a legszebb fajta. Az enyém itt van:

http://retronom.hu/files/dollerakos/Lada%20-%20kicsi.jpg - ő már 34 éves, igaz, hogy nem igazi veterán (az 5-ös váltó és egyéb apróságok miatt), csak a kötelezője veterán összegű (azaz a súlyadó kell rá), de mind a mai napig megy, ma is használtam. Imádom vezetni, amolyan igazi autó, érzem a vasat.... :--))

Kékedi Levente képe

Ez a 2101-es? Ez se rossz, ezt is nézegettem. :) De igazad van, megkérdőjelezhetetlenül a 2103-as a legelegánsabb, legszebb model.

dollerakos képe

Igen, ez a jó öreg 2101-es (mármint az enyém..) Ez pedig a PARASZTMERCI:

 

https://www.google.hu/search?q=lada+2107&hl=hu&tbo=u&tbm=isch&source=uni...

 

:--))

Kékedi Levente képe

Ez is örök darab. :)) Rallysok ásza. :)