Dongomotor


Forrás: 
www.dongomotor.hu
Dongomotor

Ez egy kétütemü motor amit rálehet szerelni a férfi csepel kerékpárra

 

NofreT képe

 

 

Mint látható, a női kerékpárokra is felszerelték :)
Jó kiegészítő volt az a kis motor, nem kellett tekerni a pedált.
http://www.origo.hu/motor/teszt/20050902motorizalt.html
"1954 augusztusára készültek el az első Dongók, 1955 első negyedévére az ötszáz darabos nullszéria, a sorozatgyártás még az év második félévében megkezdődött. Az Autó-Motorban megjelent hírek csak fokozták az érdeklődést, amely annak ellenére óriási volt, hogy az akkori jogszabályok szerint kismotorvezetői igazolvány és rendszeres rendőrorvosi vizsgálat kellett a segédmotoros kerékpár vezetéséhez.

A Dongó nemsokára a Keravillban is megjelent, némi protekcióval vagy szerencsével 1480 forintért lehetett megvásárolni, kerékpárral együtt körülbelül 2200-ért árulták."

Nofre

Csuby képe

Kedves NofreT !

 

Örülök, hogy újra itt vagy.

Hiányoztál. :-))

 

Csuby

NofreT képe

 

Kedves tőled, köszi! Azért néztem vissza, mert te is hiányoztál, meg az egész társaság :) - nem csinálok névsort, úgyis tudja, aki benne volt a jó kis beszélgetésekben, és a játékban. Sok egyéb elfoglaltságom lett, meg el is keveredtem más vizekre, de ha időm és energiám engedi, bejelentkezem.

A kerékpárra visszatérve, Apumnak is volt ilyen. Ráadásul neki is női kerékpárja volt, hiszen akkoriban azt használták az emberek, amihez hozzájutottak. Még nem jött divatba a "mert megérdemled" . Szóval évekig ilyennel járt dolgozni a város másik végébe, és nagy segítség volt neki.

 

Nofre

Zalairádió képe

amit megadtál.

Erről jut eszembe, "híres" szülőfalumba, Gige községbe ( http://www.gige.hu/index.php?tid=4 ) Csökölyből ( fehér gyász ! ) járt Dongó kerékpárján Hoffman Karcsi bácsi fodrászunk még a '60 -as években.

Bevallom már akkor nagyon szerettem volna egy Dongót.

Most ha lesz zsebpénzem ( a rádiók mellett, marad) kacérkodom egy ilyen Dongó+ -al!

Radios20 képe

Szerintem a képen látható kerékpár egy Puch.

Nagyfateromnak is volt rövid ideig dongója a kerékpárjához.

Neki Stella SHB. biciklin volt. A kerékpárja sajnos már nincs meg, csak a BOSH dinamó róla.