Konyhakredenc


Konyhakredenc

Csak csináltatni lehetett. Minden háziasszony álma volt 1950-ből.

NGA képe

Pont ilyen a nagymamám szekrénye is. Bal oldali kis kinyitósban volt mindig a zsemle meg a kenyér.

Már megbocsássatok, de nekem valahogy sohasem tetszettek ezek a "nyomoronc" kredencek inkább egy szép üveges tálalószekrény. Nem a koruk miatt, mert ugye ezek is a múlt emlékei, hanem inkább a kinézetük miatt. De hát ez is az izlés dolga.

- Szerintem nem kell elnézést kérni, végülis ez izlés dolga.. kinek ez, kinek a modernebb konstrukciók. Nyilván ez a szekrény egy bizonyos berendezési stílusba beleillik, máshonnan meg rettentően kilóg.

Köszönöm a hozzászólásokat. Egy bútor elhelyezésekor a körülményeket is figyelembe kell venni, no meg a hozzá fűzött érzelmeket. Persze, ha valakinek az utálatos ismerősének, vagy rokonának volt ilyen, akkor elhiszem, hogy rá sem tud nézni. Ez egyébként vonatkozhat egy gyönyörű, értékes antik bútorra is.

A századfordulón épült családi házban lakom, Budapesten. a VIII. kerületben, a Tisztviselő telepen. A házat 15 évvel ezelőtt tataroztuk, úgy, hogy kikértem az eredeti tervrajzokat. Ha így nézed, akkor szerintem jobban illik a konyhába, mint egy lapokból összerakott, laminált csoda. Aki belép a konyhámba nem tudja szó nélkül hagyni a kredencemet. Meghökkentően szép látvány, nézd meg a forumon a felújított képet. Nem az eredeti formájában újítottuk fel, hanem ahogy én gondoltam. Festése egyszínű selyemfényű, üveg polc van benne, tehát a csipke eleve száműzve van a polcról. A foggantyúk antikolt réz és porcelán kombináció. (az eredeti műanyag, aluminium kombináció volt). Tisztában vagyok vele, hogy nem egy érték. De nekem az.