Hogyan állítsuk meg Morvay urat ?


Ráejtette a fotóalbumját a szkennerre.

 

Morvay László képe

Ez volt az utolsó kép amit ma felraktam. Most már a gyüjteményem 90%-a fent van. Ugyhogy nem kell már sokáig bosszankodnia.

Üdv:Morvay László

admin képe

Sajnos ez a baj, hogy csak tölti-tölti fel a képeket. Nem olvassa el miket kértünk Öntől. Írtam már levelet is, hozzászólásokban is jeleztem egy csomó mindent. És a retonómosok is adtak tanácsotkat.
90% biztos nincs fent a képeknek mert tegnap kb. 100 képet töröltünk innen, mert semmilyen kérésünkre nem reagál (100px széles képek voltak).

Jeleztük, hogy egy nap 3-4 képet töltsön fel, hogy ezeken keresztül tudjunk segíteni a feltöltésben. Már ketten javítgatjuk a képeit. Pl. a most feltöltötteknél hiányzik a nagy betű a címekből, rosszak a kategorizálások, stb...

Értjük, hogy szeretné megosztani képeit velünk és várjuk is, de így pont az ellenkezőjét éri el. Feltölt 50 képet és a végét már senki nem látja.

Pedig tényleg sok jó képet oszt meg velünk.

Morvay László képe

Hát maguk azt hiszik,hogy mindenki olyan jól ért a számitógépekhez mint maguk? Én egy 100%-os rokkant epilepsziás betegségben levő ember vagyok,aki sajnos müszakilag nem ért a gépekhez. Semmi tehetségem nincs hozzá. Azt megköszönöm ha kijavitják a képeket de az sem érdekel ha kitörölik,mert ugyis azt csinálnak egyes emberek amit akarnak,és még soha nem tettem senki képére semmilyen megjegyzést de úgy látszik vannak olyan kedves emberek akiknek az az öröme,ha beteg embernek bosszúságot okozhatnak. Nekem egy igen nagy családi gyüjteményem van édesapám 1939-től 1944-ig volt katona a II.világháborúban,a II.Magyar Hadsereggel volt a Donnál,és sebesülés nélkül hazatért,mellette meghalt 200.000 ember.Fiatalkorában sokat sportolt,rengeteget kirándult,galambász volt,és sajnos 58 éves korában elhunyt 1976-ban.Az internetnek 4 éves használat után bátran ki merem jelenteni,hogy rengeteg árnyoldala van. Egyes emberek itt élik ki devianciájukat bizonyos oldalakon,olyan dolgokat olvastam,hogy égnek állt a ahajam tőle. A trágárságoknak nincs határa. Nos én nem tartozom az ilyen emberek közé.Az egykor.hu oldalra képtelen vagyok feltölteni gazdag képeslap gyüjteményemet hiáőba adják a tanácsokat nem tudom a programot sem feltölteni,igy marad a retronom ha engedik.

Tisztelettel köszönöm a jótanácsaikat és a kritikát!

Üdv:Morvay László

admin képe

Tisztelt László!

A válaszába benne, hogy miért nem szeretnénk olyan oldal lenni mint net 80%-a. Ezt itt egy gyűjtemény és mint minden gyűjteménynek vannak szabályai. Jók és rosszak is. De ha nem tartjuk be a gyűjtemény csak képek halmaza. Ezért kell rendes kép elnevezés, kategória, stb. És ebbe nincs benne a számítógéphez értés! Mi általában a rossz  címeket módosítjuk, kategóriánál a megfelelőt kiválasztjuk. De ha 300 képet kapunk az nekünk több napos munka. Ezért kértem, hogy egy nap 3-4 képet töltsön fel. Ezeken keresztül látja is, ha módosítottunk. És legközelebb már okul. De ha nem legalább többen észreveszik milyen jó képeket tölt fel. Mi is tévedhetünk, de a retronóm a rigolyáival együtt (mi se mai csirkék vagyunk) egy egyedülálló adatbázis, de csak így lehet az.

Képeket feltölteni minden szabály nélkül ezer helyre lehet!

 

Köszönöm a megértést és technikai problémákban pedig szívesen segítünk, amit e-mailben is jeleztem.

 

Többen hasonlóan kezdték itt mint Ön. Van aki megsértődött és elment. Ehhez mi magyarok nagyon értünk, de azt hiszem egy-két hét "beszokás után" inkább élvezni lehet az ittlétet. Lassan nyolc évesek leszünk és van aki már jó pár éve velünk van...
kik is:-)

Morvay László képe

Kedves admin!

Nekem van egy kb. 50 db-os eredeti 1956-os forradalom napjaiban kiadott ujságok. Valamint az 50-es 60-as évekből származó sok újságom. Ezekből csupán egy egy példányt mutatóba fel lehet tölteni? Pl:Nők Lapja,Ezermester,Pajtás,Élet és Tudomány,Magyar Rendőr,Ég és Föld,Füles,Szabad Nép,1956-os eredeti röplapok,Ez a divat,Rádióújság,Családi Lap,Modellezés,Film-Szinház-Muzsika,Búvár.Pártépités. Ezekből egyet-egyet,az 1956-osokból többet mert nagyon érdekesek!És a röpcsiket,ebből 6 db van.

Ezt holnap szeretném.De csak akkor ha válaszol és engedélyezi.Mert már rájöttem hogyan lehet a nagy méretü képeket 800 kb alá szoritani. A skennelési felbontást kell csökkenteni akkor jó lesz legalábbis igy gondolom. Eddig 300 dpi re volt beállitva a scennelő most levettem 75-re igy kiváncsi vagyok hogy az A 4-es hez közeli nagyságokat megjeleniti-e?

Igy várom szives válaszát és holnap ha sikerül a scennnelés feltöltöm ezeket a ritka szép példányokat,melyet édesapámtól örököltem.

Tisztelettel:Morvay László UI: A feliratokra a jövőben nagyon ügyelek!

Morvay László képe

A levelében emlitette hogy képeket feltölteni minden szabály nélkül ezer helyre lehet. Emlitene egy párat? Vagy honnan tudhatom meg hogy hol vannak ezek?Mert ugyanis maguk kényükre kedvükre kidobálják a feltöltött képeket.Most vettem észre hogy a gazdag jelvénygyüjteményemből egy sincs. Hiába dolgoztam fényképeztem napokon át.

Ha itt ilyen retorzióknak van kitéve az ember akkor tényleg jobb az az oldal ahol nincs ilyen cenzúra mint itt,és engedélyezik a képek feltöltését,nem cenzurázzák,hanem amit feltöltöttek az ott is marad! Egyáltalán kinek van jogosultsága szelektálni a képeket? Pl:ÁDY-nak? Akinek rengeteg képe van fent.És aki jól leteremtett. Ő is rendszergazda? Nem biztos az hogy ami a cenzoroknak nem tetszik az másnak sem!

Én ezt nem tudtam. Itt bárki belenyulhat a másik adatbázisába és kénye-kedve szerint módosithat kitörölhet megváltoztathat képeket bejegyzéseket?

Kérem tájékoztasson ezekről a kérdésekről,hogy tisztán lássak! Én azt hittem ami fel van töltve az fent is marad? Még a feltöltő sem törölheti a már felrakott képét ha megunta? T:Morvay László

admin képe

Sajnos ismét látszik, hogy nem olvasta el, amit írtam.

1. Jeleztem, hogy képeket törölni fogjuk (100x100 pixelesek voltak), gondolom nem ekkorába fotózta:-)

2. Ez nem kép tárhely, olvassa el a joginyilatkozatot.

3. Google keresőjébe írja be ingyen képtárhely, ha szeretné képeit máshova feltenni!

4. És igen, mi ilyen gonosz honlap vagyunk! Nem vagyunk tekintettel semmire és senkire. Az van amit mi akarunk és punktum:-)

ÁDY képe

Kezdem azt hinni, hogy Morvay úr már direkt csinálja.

40 kép 1,5 óra alatt.

...de legalábbis olyan sebességgel pakol fel mindent, amit ér! Nem lehet, hogy a szerver egyszercsak megtelik?

Javasolnám alakítsuk meg a Morvay Barátok Országos Mozgalmát /röviden: MoBarOM/ várom a tagok jelentkezését! Feribá

Csuby képe

Tisztelt Morvay László úr!

 

Az Ön Írását idézve: "Egyes emberek itt élik ki devianciájukat bizonyos oldalakon,olyan dolgokat olvastam,hogy égnek állt a ahajam tőle. A trágárságoknak nincs határa. Nos én nem tartozom az ilyen emberek közé."

 

Nos ez az oldal sem, és az itt lévő tagok sem, tartoznak az "ilyen" emberek közé.

Itt csak egy fő probléma van hogy ömlesztve küldte a képeket. Ahogy admin úr

írta ez Önnek ill. az Ön képeinek sem jó. És az oldal olvasóinak sem, mert átsiklanak az egyébként értékes anyag felett.

Bízom benne hogy velünk marad, és még sok retro dolgot tud nekünk mutatni.

Üdvözlettel: Csuby

Sehogyan.Én is előveszem a szenneremet és a tőbb ezer darabból álló szüleimtől öröklött II.VH előtti fotókat.Beszkennelem,és felteszem ide a Retronomra pontos képaláírással:

-Hol készült a fotó,melyik településen,melyik fronton,melyik században,melyik szakaszban,épületek megnevezése.

-Mikor készült a fotó.

.Kiket ábrázol a fotó név szerin beazonosítva.,személyek rangjelzésével.

-Hogyan jutott birtokomba  a fotó.

-Élnek-e még a rajtalévő személyek.

-Fegyverek gyártmánya,kalibere.

 

Ezek után mindenki az ÉN képeimet fogja nézegetni,a M.Úrét meg majd le se sz@...jk.Mehet az én régi lapomra képeket töltögetni:a www.fotoalbum.hu-ra ahol nekem sem voltak  a képek alatt ,csak egy egy szavas leírás.