WC illatosító


Forrás: 
Pócslacibácsi
WC illatosító

Wc illatosító.

hát igen, ez brutálisan régi dolog:) Mindig érdekelt mi az a gipsz benne, ami illatosít.

Sanos az iskolai vécék húgyszagát, kevés volt elnyomni..

Ehhez még emlékképként bevillan a laprahajtott wc papír, és a  lapított alu lehúzólánc.

Csuby képe

Volt még egy iszonyú büdös fertőtlenítő, amit a nyilvános WC-k

ben használtak.

De nem jut eszembe a neve.

Hátha tudja valaki ?

Laki Géza képe

BRIXOL

Csuby képe

Igen.

Brikxol.

Köszönöm, Géza.

yence képe

A képen nem is azt látom, ahogyan a mi iskolánkban a hatvanas években láttam a falon. Sötétebb barna volt és lyukacsos (zöld?) kartonpapír dobozból "illatozott" kifelé.

 

Van egy "édes" történet is róla! Bevágom ide, ahogy mások már a neten lejegyezték - bár kis eltéréssel van több verzió is a szélhámosságról. :)

 

 

 

" Még amikor a presszók állami tulajdonban voltak, megszületett Brixolos bácsi. (Fiatalabbak kedvéért: a Brixol akkoriban az egyetlen, borzasztóan penetráns, a könnygázra emlékeztető szagú, WC illatosítónak nevezett borzalom volt.) Az illető vett 2 db Brixolt, darabját 3 forintért. Összeírta Budapest presszóit, és előre elkészített terv szerint végigjárta őket. Minden nap 10-15 helyet. Úgy szervezte, hogy minden hónapban egyszer visszatérjen minden helyre. Bement a presszóba, az üzletvezetőnek mondta, hogy a központból jött, Brixol csere. A női és férfi WC-ben leszedte a régi Brixolt, és az első helyen feltette az két újat. Majd közölte, hogy ez kétszer 10 forint, itt tessék aláírni, hogy megtörtént az aktus. Számlát persze nem adott, aláíratott valamilyen általa gyártott munkalapot, hogy azt neki be kell mutatni a nap végén a főnökének, hogy elvégezte az aznapi penzumot. Aláírták, nem foglalkoztak vele, kezébe nyomták a 20 forintot, isten áldja. Az itt leszedett Brixolt feltette a következő helyen. És így tovább...

Ezt évekig csinálta. Egyszer ruházott be 6 forintot, és naponta kaszált 2-300 forintot. A nyugdíja mellett nem kis pénz volt ez a 60-70-es években. Sokáig csinálta, nem emlékszem már hogyan bukott le..."

 

y'


(Üdvözlettel: yence) született.: 1959...


Ui. sok évvel később!

Ez az írás stílusom. Csak ebben nem volt "politika". A Szabad Európa Rádió témàja tavaly őszre kényes, kínos lett? Mert??

 

.