MECO - star wars


Forrás: 
sajat
MECO - star wars

Erre emlékszik valaki? A 2-5 ig kivánságműsorban nagyon sokszor ez volt a befejezés, rengetegen kérték! Ez volt a Csillagok háborúja c. film főcimzenéjének diszkósitott változata. Hatalmas zene még most is visszahallgatva. Nemrég vettem egy lemezbörzén

teslaeltos képe

Nem rossz!!!

Ép most szippantottam le a SPACE albumokat!

Többek közt ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=P_ukfGAd8T4&feature=related

 

Anno 78 körül sok ilyen és hasonló albumot készítettek.

Kiss Béla lászló képe

A '70-es évek analóg,-és első generációs digitális stúdiószintetizátorai, sequencer-ei (AKS, Moog, Buchla, ARP, Oberheim, stb) varázslatos hangzásvilágot termtettek, persze csakis oylan kezek között, akik használni is tudták azokat: Vangelis, J-M Jarre, Presser Gábor (Electromantic), és a többiek)

 

A Space-től a Magic Fly, és a Save Your Love For Me c. számok elég sok korabeli reklámban, és egyéb zenei aláfestésekben gyakran feltűntek.

NGA képe

Space-nek még hajtom a lemezeit. Olyan más egyébként lemezről hallgatni, mint mp3-ból :-) Mindenkinek ajánlom, hogy a kedvenceit vegye meg lemezen! Hatalmas élmény kézbefogni a borítót, felrakni a lemezt.

teslaeltos képe

Küldök neked linket!

FLAC-ban vannak

 

Én Rhoda Scott albumot szedtem le, hát valami gyalázatos a Hammond orgona leslie-vel mp3-ban, na ezeket az albumokat kizárólag LP-n szabad csak megvenni!

 

Sajnos vannak együttesek, bandák akiknek nem lehet megszerezni az albumait mert csak LP-n adták ki és azt is vagy 30 éve.

Így sajnos marad a letöltés......

Ha külföldön vagyok biztos hogy LP-nélkül nem jövök haza....

Ebben a SPACE:MAGIC FLYban van egy tilülümm tilüülüümm merengős (zongorahang szerű) szinti-rész ami később előkerült 1996táján ROBERT MILES (Roberto Milani): CHILDREN számában/lemezén ;-)

Az a gépfütty vinnyvünnyy rész pedig alig 1évvel e szám zután meg a SZARVASVADÁSZ/DEER HUNTER film egyik jellegetes számában,amit felújitáés előttig 2000es évek (közepéig?)ig játszottak SZfváron Vörösmarty SZínházban mint szünetről behívó/Visszahívó zenét/jelet.

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Itt van e': 1977es ,1évvel idősebb nálam

 

https://youtu.be/nhg2OuE7ef4

 

VAn ám benne tyyjjú tyjjúú lézerfegyver hang!

 

Erről jut eszembe SZŰCS JUDIT: JUDITH című 1979es lemeze és tvben tavaly jan1/tavalyelőtt szilvezsterkor M3on adott ŰRDISZKÓs párklipes változat az EGYMILLIÓ FONTSO HANGJEGYből...ŰRDISZKÓ,ZORBA DALA,BÁDOGEMBER meg még 1-2szám volt benne...legalább

 

Rázhatták ám erre a lemezborító űrfiataljai az üsd ide a farod,galambom diszkótáncot!

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő