MOM Emléklap bélyeggel


MOM Emléklap bélyeggel

És amikor 123-125éves lett,ELQRTÁÁKK!azóta f*spláza van a helyén és egy kiszáradt medence végén karyni kicsi vitrin,abban néhány mOM terméke,de hol a többi?

Kedves Anonymus! Köszönöm a hozzászólást, de sajnos a felét sem tudtam elolvasni. Elküldés előtt elolvastad? Miért nem javítottad legalább az elütéseket, egyebekre már nem is gondolok.
Üdvözlettel Dalmát

Tehát a MOM kb.125 évig állt fennt, abból 12o éven keresztül virágzott, az utolsó pár évben agonizált, aztán meghalt vagy megölték. A vagyona a nagy privatizációk során kézen-közön eltűnt, épületeit "fejlesztés" kapcsán lebontották, egy pláza épült e helyén, ahol a dicső múltra való emlékezés gyanánt kiállitották az egykori gyár néhány termékét egy kis medence mellett. A medence kiszáradt, a vitrin koszos lett, a MOM név eredetére már csak a negyven felettiek emlékeznek. A MOM az Ikarus, Ganz-Mávag, Csepel Művek, a hajógyárak és még felsorolni is nehéz milyen gyáraknak a sorsára jutott. Vagyona magánzsebekben, épületei lebontva, gépei széthordva, a telken pláza vagy lakópark. De hát mit várjon az ember egy olyan helyen, ahol a nemzeti kincsnek számitó Boci csokit vagy Győri Balaton szeletet Szlovákiában vagy hol gyártatja a külhoni tulajdonos. Hát röviden erről irt Anonymus fentebb.

xdj, köszönjük a magyarról-magyarra fordítást!
Így azért érthetőbb is, élvezhetőbb is, és nem utolsó sorban értékesebb, mert mindnyájan azért "járunk" az oldalra, hogy némi tudást is felcsipegessünk közben.

Elképesztő kedves Xdj! Hiába na.Mi a sorok között tanultunk
meg olvasni.Bár ez inkább tolmácsolásnak felelne meg.
Ez jutott erről az eszembe:http://www.youtube.com/watch?v=Y0RPgexOxnc

Ez az igazi hozzászólás!

E hónap elején kaptam egy "80éves a Boci Csoki" állítólagos limitált példányszámú BOCI CSOKI-nak hívott táblát,és a kedves KRAFT vagy ki gyártatta Csehországban!Ráadásul a csokitéglák sem úgy néznek ki benne,hanem sokkal kisebbek,és nem papírba befogott fémpapírban/fóliában van,hanem abban az egyen-undorító, "visszazárható" egydarabos zsugor-műanyagfóliában mint a többi csokifajta.Sajnos az "óccsítás",tömegesítés,a nemzeti helyi vásárlók (és eredeti receptek) lesz**ásából sportot űznek a multinácik.Lásd GYŐRI KEKSZ amit nem Győrben,hanem Székesfehérváron,itt gyártanak...vagy gyárttatnak Csehországban,LU keksz Franciaországnál stb stb...de úgy hallottam a GyŐRIt megvette a Danone-tól a Kraft vagy bekebelezte egyik multináci cég a másikat.

Mi még éreztük az eredeti ízét az ÜVEGBE TÖLTÖTT Traubi-nak,Márká-nak,Sztár-nak,Róna-nak,GYöngy-nek,ET-ÜD-nek...és követelnénk vissza!

"Time to wake up from the Matrix,Neo" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

ÁDY képe

Kis film a MOM termeléséről.
Szempont Mtv November. 27.
36 perc 15 másodpercnél található./ picit lassan jön be/
Itt