Westel rádiótelefon


Westel rádiótelefon

Mobiltelefon lízing!

Tuti biztos, hogy 1991-ben már volt ilyen teló??
Én nem esküdnék meg rá.
De ha mégis, bekapom a cavintont. Ha el nem felejtem...

Már hogy milyen? Mert ha közelebbről odafigyelsz, akkor láthatod a telefonzsinórt a pasas könyöke alatt, ami egy kisbőrönd méretű készülékhez csatlakozott. Az egész együtt egy komplett kézipoggyász méretű volt, nehéz is. Ezért is hívták angol területeken leginkább carphone-nak, vagyis autótelefonnak, mert csak kevesen vették ki a kocsiból és vitték magukkal - bár én sokszor láttam olyat, hogy valaki bevitte magával az étterembe pl...

Bezony volt. Sőt már korábban is létezett, még magyar gyártmány is,

nézd meg az alábbi linket:

http://www.retronom.hu/node/912

és egy másik érdekes link a régi szocialista mobilokról:

http://www.oldmobil.hu/szovjet2.php

sztem volt de csak az üzeltembereknek, nem volt elterjedve egyáltalán... és arra emlékszel hogy mért váltották át 06-60-ról 06-30ra a Westel (majd ugye T-mobil -_-") körzetszámát??? állítólag "telelettek számokkal", mivel a 06-60as korszakban még ugyanúgy 6 számjegyű volt a mobilszám is mint a vezetékes most is (vidéken legalábbis)...
párom '85ös születésű, és bár én '89es vagyok ő többre emlékszik nálam sokkal XDDD ő mesélt pár dolgot... :)

Nem úgy van az ;-))))

A 0660 az a 450MHz-es, analóg mobil volt! Nekem is az volt az első telóm ;-))) Benefon Sigma v. Delta, már nem emlékszem, de lehúzta az ember nadrágját ;-))) Ezek a készülékek gyakorlatilag telefonálásra voltak "csak" jók, de arra nagyon: iszonyat jó volt a "hatótávolság", ritkán voltak a bázisállomások, de a világ végén is lehetett használni. Nem tudom, működik-e még a szolgáltató (a 0660.hu nem jön be), de nemrég még 60-as telóik voltak pl. a vadőröknek, meg egy csomó olyan embernek, aki terepen dolgozott.
Amikor nekem volt 60-as telóm, azon még sms-t sem lehetett küldeni: a készülékek nem támogatták, sőt ha jól tudom, a háózat sem.

A 0630 az már a 900Mhz-es, digitális hálózat, a működési elve is más, ha jól tudom - nem értek hozzá. De arról szó sincs, hogy a 60-ból lett 30: ez két külön dolog, egymás mellett működtek sokáig.

Amúgy a "kevés hívószám" problémát oldották meg a 7 jegyű hívószámmal: volt anno 6 jegyű 30-as számom (Ericsson 628 telóval, ha jól emlékszem ;-) , annál történt, hogy egszercsak elé kellett tenni egy kilencest a számomnak, de a 60-as az mindig hatjegyű volt.

Üdv!

a barátnőméknek volt ilyen telefonjuk. még általánosba jártunk, és 98-ban ballagtunk onnan. a lényeg hogy tényleg baromi nehéz volt, és madzag volt a telefon és táska között. a tel.szám pedig valóban 0660 volt és 6 jegyű szám követte.

Sziasztok! A régi Westelnél, először 5(!) szám volt csak. Pl apámnak: 0660 29139, 1994 körül lett 6 számjegy. (329 139)
Zoli.

Emlékezzetek csak vissza ! Mindig a Hatvani családdal reklámozták a "Westel 0660...." szlogenű reklámot....
Hatvani család kizárólag Westel 450-es készüléket használ !
Vegyen Ön is ! stb....

Üdv. Attila