Bigston Compact Cassette


Forrás: 
retropages.uw.hu/theme_424.html
Bigston Compact Cassette

Újpesten a Bajcsy Zsilinszky úti Állami Áruházban sikerült venni egy ilyen magnót.

Ám az öröm csak rövid ideig tartott! Ugyanis igen gyengécske frekvenciaátvitele volt

És csak vasoxidos kazettát fogadott. Ezzel a csúcs 6300Hz volt csupán.

Így kénytelen voltam túladni rajta. Jóllehet az akkor TELSTAR-om sem volt nagy durranás, de e kis készülékhez képest sokkal jobban szólt.

Sokáig megvolt nekem aztán eggyszer csak bedöglött, a szerelő meg azt mondta nem tudja megcsinálni, így hát nagycsoportos óvodás koromban

gyakorlatilag darabokra szedtem szét. A mechanikával játszottam , meg laposelemmel ventillátort csináltam a motorjából. Kár volt érte, de akkoriban még ezt nem tudtam. És imádtam a kezelőgombok formáját!

Nekem is volt ilyen magnóm érdekessége volt,hogy a kazetta ajtót kézzel kellet kinyitni nem gombnyomásra működött!

Kékedi Levente képe

Jé, de ismerős, már sejtem is, hogy honnan. Valahányszor csengetnek a kapunál ez a mgnó szólal meg idebenn. No de nem ám az eredeti rendeltesénének megfelelően, hanem még valamikor réges-rég, amikor én még meg se születtem, apa átalkította a magnót csengőnek. Nem láttam még szétszedett állapotában (mert az 20-25 éve még egyszer le nem került a falról), de gondolom a dobozát és a beépített hangszóróját használta fel csupán. :)))

Klassz! Csúcsban 6300Hz! Nem erőltették meg magukat ;)

A lényeg, hogy középhullámú ráidóból jó felvételeket lehetett készíeni vele. Ugyanis a középhullámú sáv átvitele 4500Hz.

Ezt ez a magnó jól tlejesíti :)

 

:: Kalmopirin