Pestvidéki Gépgyár embléma


Pestvidéki Gépgyár embléma

A Pestvidéki Gépgyár (Szigethalom) emblémája. Az főként (de nem kizárólag) honvédségi profilú gyárat 1952. július 19-én alapították és 1990. október 4-én kezték meg a jogutód nélküli felszámolását.

Lásd még itt.

Zalairádió képe

 Ezzel a logóval én nem találkoztam.  

Igaz, "csak" 1963. és 1968. között volt igazán "esélyem" találkozni PG gyártmányokkal.

Valószínűleg később változtathattak......(feltételezés !)

Akkor valami olyasmit használtak, hogy a PG betűket "szárnyak" ővezték, hasonló módon, mint ahogy anno a repülős katonák sapkáján lévő csillagos fegyvernem jelzést.

Ilyen logó volt található egy, a bemutatott csővoltmérő elődjén is, melyet szintén a PG-ben gyártottak, de Híradástechnika KTSz fejlesztése volt, és gyártották ők is. 

Ezzel anno sokat "dolgoztam", és jól használható, kiegészítőkkel sokfeladatú csővoltmérő volt.

furnan

Zalairádió képe

Nán, ha találnál abból a logóból, esteleg egy két termék is jó lenne!

Mert egyre kevesebb szakember lesz aki kompotens a témában!

Köszi!

Egyszer volt téma ez itt a fórumon, emlékszem rá.

Figyelem majd, hátha felbukkan ismerősi körben, akkor lesz fotó is róla.....

A V.....n most kinálnak egy csővoltmérő tartozék anyagot, (nagyfeszültségű mérőfejet) PG felírattal.

A keresőbe annyit kell beírni:   Pestvidéki Gépgyár.

Üdv:   Nán

Zalairádió képe

Nán, nézem!

hatvanasjocó képe

hatvanasjocó pedig 1967-ben már az olajégők és a csővoltmérők prospektusain szerepelt. Nekem is akkortól van egy fényképem erről a logóról.

 

Kiss Béla lászló képe

Nekem is volt egy PG-csővoltmérőm régebben. Jellegzetes, igen szép kivitelű fekete előlap-lemeze volt, ez külön volt a műszerdobozhoz csavarozva. Minden tekinteteben EMG 1343-kapcsolás volt.

Dunai Repülőgépgyár Rt

 

Talán tényleg jogutódlás nélkül, de a cég dolgait 1992-1996-tól a Dunai Repülőgépgyár Zrt. birtokolja.

http://danubian.hu/

 

A Dunai Repülőgépgyár Rt.-t 1992. július 10-én alapította 572 magánszemély azzal a céllal, hogy az akkor már felszámolás alatt álló Pestvidéki Gépgyár tevékenységét fenntartsák, vagyonának és szakemberállományának meghatározó részét megőrizzék. 1992. december 1-jétől a Pestvidéki Gépgyár teljes infrastruktúráját és dolgozói állományát bérbe vette a felszámoló Reorg Rt.-től, és a piachoz igazodó folyamatos reorganizáció mellett sikerült megőriznie piaci jelenlétét szinte valamennyi korábbi tevékenységi területen.

A Pestvidéki Gépgyár felszámolási folyamata 1996. május 3-án fejeződött be, amikor a DR Rt. üzletrészként megvásárolta a felszámoló átlal kft.-be apportált teljes vagyont. Ennek eredményeként a Pestvidéki Gépgyár Kft. a DR Rt. 100%-os tulajdonába került.

A piaci hatékonyság növelésének szándékával a részvénytársaság 1996. június 1-jén öt, a korábbi üzletágakat elkülönítő önálló társaságot alapított. Az így felálló cégcsoport társaságai a tevékenységükhöz szükséges létszámot – munkaügyi jogutódlással – az alapítás napjától állományba vették, és a működéshez szükséges területet, épületeket, eszközöket ettől az időponttól kezdve a Pestvidéki Gépgyár Kft.-től bérelték.

Sziasztok ! Nekem van ilyen logós olajégőm 1970 ből

Ezt az emblémát/logot édesapám, Komorjai László tervezte. Ö kb. ´65-töl dolgozott a PG-ben.