Mosógép


Forrás: 
saját fotó
Mosógép

Egy nagyon régi kb.1960-as évekbeli  évekbeli mosógép látható a képen, mivel  kidobásra kerül nálunk nemsokára ezért lefotóztam ->lomtalanítás .

Még pár  dolog: szines Vidi/ Orion  tv-k,sztg. monitorok és régebbi P I-II számítógépek is terítékre kerülnek.

Én még most kezdem a kidobásokat.

Bp II. ker.ben mivel nálunk  15.-e a határidő.

Esetleges érdeklődés esetén: ahimotu          &           gmail.com

 

Morvay László képe

T.Zsolti!

Mielőtt kidobná az emlitett dolgokat amit érdemesnek tart töltse fel az oldalra,hogy legalább képben meg legyen őrizve az emlékezete,ha tárgyi mivoltában már nem is létezik!

Retronómos üdvözletem:Morvay László

rákos zsolt képe

ahimotu Tisztelt László !

Sajnos 10 év gyűjtőmunkája során eljutottam odáig, hogy már szanálnom kell bizonyos gyűjtött cuccaimat!

Ismerősöktől és kollégáktól sokmindent kaptam az elmúlt évek során, de sajnos eljött a pillanat amikor már- 4-5 pince tele -nem gyűjthetek tovább !

A lefotózott mosógép nem az enyém !Mivel egy általam ismeretlen  lakó dobná ki !

Itt most az a divat,  az önk. írása szerint:hogy hajnalban kell mindent kivinni az utcára, hogy itt miket vertek szét az elmúlt lomtalanításokkor a ... embrek azt nem írnám inkább le !!!

Szinte minden volt itt a lomtalanításkor a  környéken ami a retrón látható!

Az utóbbi időkben már pénzért adták az illető emberek a dolgokat:így  nekem erre keretem term.nem volt !

Pár példa: ONKYO 2 db 60 W -os 3 utas fekete hangfal, mire rátaláltam a sötétben , már 1 kicsit megázott !

A Technics AZ 6 deckje eltaposva  !

Philips 16:X arányú szines képcsöves  TV amiben olyan IC cuccok voltak, hogy csak lestem !Természetesen mire megláttam már eltört- ék a képcsö nyakát !

Videómagnók, SAT cuccok több emeletes Lézer és más nyomtatók szt. gépek, APC szünetmentes tápok, lemezjátszók mind szétrabolva széttörve  a fémüktől megfosztva stb inkább nem is írom le !

Régebben általában hajnal 2-3 ig szoktam lenn lenni 3-5 pálinkával, hogy bírjam az "eszmei "megpróbáltásokat!

Amim van az mind ocó manapság!Mivel  senkinek sem kellő így feleslegesen hirdethető cucc sajnos !

Pedig ezek az elmúlt kor tárgyi- emlékei talán még javító anyagnak elmennének a mai inséges időkben !

Üdv:Zsolt

 

Morvay László képe

T.Zsolti!

Hát igen! Ugyebár a II.kerület nagyon elit környék,szt. a "legnagyobb magyar nemzetiség" már napokkal előtte odatelepszik,és ott aztán szinte vérre mennek egymással a szines fémért. Én is tudnák mesélni lomtalanitásokról,Ujpesten laktam tavaly tavaszig,és ott is minden kupacnál ott ült a "nemzetiség".Arra azért jó volt,hogy a nehéz boylert,meg a régi lyukas sparheltot meg a hűtőt felcipeltettük velük a pincéből. Most már rámennek a könyvekre,képeslapokra,is. Habár nekem a tavalyi évben még sikerült sok mindent,folyóiratokat a 60-as évekből,osztálynaplót,olcsó könyvtár köteteket,és sok más régi ujságokat szereznem,habár az már az utóbbi években egyre ritkább.Tavaly garmadával voltak kidobálva a videókazetták,lemezek,sőt CD-k és DVD-k is! Nekem is van egy kb.1500 filmből álló gyüjteményem,kazettán,és kb.80 db DVD lemez,azon vagy 1000 film.De ott porosodnak a polcon. Nagylemezt legalább vagy öt éve nem tettem fel,hiszen a neten minden rajta van. Nembeszélve az audiókazetták garmadájáról! Hol van már a walkman,meg a discman? Hogy örültünk neki vagy húsz éve! Nekem anyám hozta 1987.januárban az USA-ból az első walkmant ami PANASONIC volt,és nyugati sávos rádióval, a Danubiust lehetett vele fogni,a Bochkor Gabi szép német kiejtésével.Ez a tipus akkor az USA-ban 54 dollár volt. Sajnos a gyermekeim szétcincálták,teljesen szétesett,igy ki kellett dobnom,igy bemutatni nem tudom.Viszont minden évben a rengeteg faanyag begyüjtésével majdnem biztositva volt a téli tüzelő szükséglet,és nem kellett a konvektort bekapcsolni! De már tavaly a faanyagért is kocsikkal jöttek,és azt is vitték. Üdv: Morvay László és köszönöm a választ!

rákos zsolt képe

ahimotu Igen ezeknek a régi lomtalanításoknak különösen az éjszakai órákban volt igazán feelingje!

Itt 5-9 éve komplett gyerekszoba berendezést is kidobtak szekrénnyel függönnyel kis asztallal .

Sokszor egy teljes szobányi vagy  pincényi cucc került kidobásra amely láthatóan egy meghatározható idősebb személyé lehett így egy élet anyaga pergett le előttünk akkor :fotós, autó vizsgáztató- szakértő

opera rajongó stb multal .Szórakoztató műszaki cikkek nem voltak jellemzőek  inkább számítástechnikaiak: nyomtatók, monitorok, floppyk, VHS kazetták 1 el eltettem ezekből :angolul a Holt költők társaságát .

Egy -sajnos azóta meghalt- ismerősömmel sokat jártuk az utcákat (ő bútorlapokra vadászott, de azok nehezek voltak)akkoriban!Rengeteg minden lehetett még másutt is(rózsadomb!!!) csak oda már nem jutottunk el a távolság miatt .Pl volt egy nagy doboznyi régi kommunista orosz nyelvű?lehet magyar ny -ü is nem emlékszem már rá  könyv is a  30 as 40- es  évekből :párthatározatok vagy mik lehettek .Azokból 1 et eltettem és odaadtam egy ismerősömnek: neki van ilyen régi komcsi könyv gyűjteménye otthon gondoltam ott elfér még 1.

Jó tudnom, hogy a régi képeslapok érdekelnek téged! Nekem nincs, de anyámnak nagy gyűjteménye van ezekből, de nem hiszem, hogy odaadja.

Ha minden igaz a telken van régi külföldi és magyar  utazási prospektus tömkeleg is egy bőröndben  kb 20-30 db ha kell akkor lehozhatom neked, ha érdekel !

Üdv:Zsolt

Ugyanilyen mosógépem van nekem, de én semmi pénzért nem adnám el, főként nem dobnám ki!Ebbe a m.gépbe akár még vasszöget is lehetne mosni, akkor sem lenne semmi baja!