Bükki nemzeti park


Forrás: 
saját tulajdon
Bükki nemzeti park

A Bükki nemzeti park hazánk harmadik nemzeti parkja,a hortobágyi,és a kiskunsági után. 1977.január 1-vel alapitották.

6ba567cb2352bafa_0.jpg
admin képe

Tisztelt Morvay Úr, kérjük képeiről a felesleges részeket vágja le! Ön az egyetlen aki ilyen formában tölti fel a képeket. Szinte minden képkezelő program le tudja vágni a felesleges részeket, így szerintünk nem kérünk nagy dolgot! Előre is köszönjük!

Morvay László képe

T.Admin Úr!

Épp a Bükki nemzeti parknál teszi meg ezt az észrevételt? Mi van ezen felesleges? Lehet,hogy a Brezsnyev képe alól le lehetett volna hagyni az ujság alját,ill. a Niki Lauda képe alatt a képaláirás nem felesleges? Én sajnos egy régivágású ember vagyok aki nem tanult még az iskolában számitástechnikát!,igy sajnos elég kutyaütő vagyok a számitógépes ismeretekben, kezdetben pl: azt sem tudtam,hogy a felbontási méret csökkentésével lehet az engedélyezett 800 kb alá menni.Minden képeslapomat 300as felbontásban scenneltem,és a legtöbb meghaladta a 800 kb-ot.Azt észrevettem viszont,hogy a fekete-fehér képeknél nem haladja meg. 10-éves gyermekem hivta fel a figyelmemet,hogy 200-as felbontásban scenneljem ki a képet,és akkor a lapok 90%-a nem haladja meg az engedélyezett 800 kb-ot. A jövőben igyekezni fogok,hogy a felesleges részek ne kerüljenek a scennelő alá. Én nagyra becsülöm,ezt a weboldalt,és a fórum rovatban külön kifejeztem hálámat és köszönetemet az oldal helyreállitásáért.Higyje el nagyon hiányzott ez a megszokott oldal,majdnem annyira mint egy szelet kenyér!

Most kaptam egy majd 20 kilós csomagot egy lakás felszámolásból ajándékba,melyben szinte teljesen szocretró dolgok vannak. Igy még elég sok olyan dolgom van amit szivesen és nagy örömmel osztanék meg az oldal iránt érdeklődőkkel. Az embert büszkeség tölti el,hogy az egész világ láthatja képeit,és retró dolgait. Sok képfeltöltő oldal van,de egyiket sem becsülöm annyira mint a RETRONOM-ot. Itt ugyanis rendszerezve van az anyag,és kiegészitéseket is lehet fűzni a feltöltött tartalmakhoz!

Igyekszem a jövőben a legkevesebb bosszúságot okozni Önöknek!

Retronómos üdvözlettel:Morvay László

ÁDY képe

A legtöbb szkennelő programnál kell lennie egy szaggatott vonalból álló négyzet gomb félének. Ha arra rákattint akkor ki tudja jelölni mit szkenneljen, és akkor csak a kijelölt részt szkenneli a gép. Ha ez sikerül akkor még a 200 dpi-ről le lehet venni 150-re nyugodtan.

admin képe

Felesleges rész a képen a fehér keret! Így élvezhetetlen a kép! Ha A4-nél kissebbet szkennelünk általában a felesleges részeket levágjuk. Ezt a szekennelő program is megcsinálhatja, de utólag is le lehet vágni a képekről a "maradékot".

Nem kötözködésből írunk ilyeneket, hanem pont az Ön által leírtak miatt! Igényes maradjon az oldal! Legyen kedvünk megnézni a képet. De fehér keretet látunk körbe az zavaró! Kicsi a lényeg (a képes rész), majdnem annyi a fehér rész  is!

Most néztem meg windows7-nél például a jobb egérrel a képre kattintva látszik egy Szerkesztés rész! Rákattinva azonnal egy egyszerű képszerkesztő töltődik be. Sarkokat megfogva már is levágható a nem kivánt rész. Mentés és már kész is. 5 másodperc és még komoly képszerkesztő program se kell hozzá. Ha jól emlékszem xp alatt is volt ilyen!

Továbbra is várjuk képeit, örülünk nekik!

 

Morvay László képe

Most kicseréltem egy másikra,ezt próbáltam fényképnek,majd dokumentumnak is scennelni,de ilyen lett! Higyje el nagyon bosszantó hogy nem tudom megcsinálni! Ha méretre tudná vágni kérem csinálja meg nekem! Köszönettel: Sajnos az eredeti képet nem találom sehol!

Retronómos üdvözlettel:Morvay László

ÁDY képe

Tök mindegy miben szkenneli, ha nem jelöli ki a pontos méretet mindig az egész lapot fogja beszkennelni. Nincs annak a szkennernek egy leírása, hogy megnézze benne hogy kell kijelölni.

admin képe

Valószínüleg nem érti mire gondolunk. Feltöltöttem az Ön képét MEGVÁGVA! Látszik, hogy a kiadványhoz nem tartozó részek nincsennek ott! Ha az Ön szkennere csak így szkennel semmi gond, meg lehet vágni más módon is (már írtam). Próbálja meg! Ha elakad segítünk!

Tehát nem kötözködni akarunk, hanem segíteni!

rákos zsolt képe

ahimotu nekem ACd See-m van és most sikerült is körbevágnom egy már fotózott képet !Sajnos (a programon )ikonon  rajta nem volt olló ill egyéb beazonosítható ilyen tárgy-ikon,  de sikerült ez a lényeg, csak(sokat)kellne  próbálkozni  vele !!!

Morvay László képe

Hosszas keresgélés után végre rátaláltam az eredetileg feltöltött képre,s igy kihajtva kitölti az oldalt,és nem kell a felesleges részeket levágó program. Tisztelettel:Morvay László