Triola hangszer


Forrás: 
saját
Triola hangszer
retronóm képe

Érdekes, hogy ez hangszer még csak most került fel retronom.hu-ra, pedig szerintem ilyenből majdnem mindenkinek vagy a családjába van egy.

ugyeugye,
de most nézem, hogy akár az alatta levő takaró is bemehetne (lengyelpiac, 1987). Ada

üdv Ada, pont a héten akartam flrakni egyet.Több száz felraknivalóm van és nem győzöm.(egszerre 3 db-nál többet nem rakok fel, nem szeretnék senkit lesöpörni a friss tartalom sávból)

Nyertem, nyertem, nyertem:) Bár lehet, hogy Önnek jobb állapotú van, a mienken már alig szól egy-két hang. Bár szerencsére ez nem látszik a képen:).

Micsoda hisztit levágtam, hogy anyám vegyen nekem.....Nem is volt violám soha.(de miért emlékszek triolára?!)

Ma megnéztem, tényleg triolának hívják. Kijavítottam:). Ada

én mindig violának hívtam, lehet azért, mert a triolának nem tudtam értelmet adni. nekem is volt, csak piros, és miután belement a homok, már nem szólt olyan jól. Kár, hogy már nem lehet kapni. Főnikszmadár

Nekem is van ilyenem, csak ilyen narancssárgás színben, minden hang szól (bár a magasabbak elég nehézkesen). Triolát, igaz nem pont ilyen külsővel, de a mai napig lehet kapni, akit érdekel: http://www.triola.org/

Kottád nincs már meg véletlen?

Nincsen valakinek véletlenül triolához való kottája? régen volt nekem de elveszett, színekkel jelölték, hogy melyik billentyűt kell lenyomni. másolatban is örülnék neki, kislányomnak lenne.