Disco felszerelés


Forrás: 
Saját kollekció
Disco felszerelés

Orion-Videoton hangfalak, Qualiton 2x100-as erősítő, Tesla B101 orsós magnó, Schneider kazettás-rádiós lemezjátszó, Panasonic rádiósmagnó,Tesla lemezjátszó, Proxima rádió-erősítő és egy Videoton fejhallgató.

atis képe

te jó ég!
te aztán gyüjtögettél,van minden.
szépek az orion hangfalaid.
nagyon szép kollekciod van!

Ezeket az Orion hangfalakat használom még ma is!! '83-ban használtam vettem őket, 5 ezer forintért.Kb. 8 éve találkoztam a régi tulajával, és kérdezte, nem akarom-e visszaadni neki.Mármint visszavásárolná...Persze nemet mondtam. Nem azért mert annyira szépen szólnak(mert nem!!), hanem nem volt pénzem jobb hangfalra :(

naemmekki képe

Gábor! Ne add el őket! Ezek az Orion 500-as sorozatának továbbfejlesztett (?) változatai. HS-501. A magasak duplázottak lettek benne. Bárhogyan is szólnak, beláthatod, hogy ilyen méretű öblös dobozokat már nem kapni igazán a hangdoboz-piacon. Mint relikviákat érdemes megőrizni, később még nagy értéke lehet a mai inséges, teszkógazdaságos zsebhangfalak világában. Hidd el nem rosszak ezek...

Adam képe

!!!!!!!!!!!Nem tudom elehinni hogy ez a ket orion hangfal nem szol jol?!?!En mar sok ilyet hallottam de szerintem barmikor megallja a helyet a hangzas teren!

A mélyekkel nem vagyok kibékülve egyáltalán. Valahogy "nagyon kevésnek" tartom őket. Pedig ki vannak baromira tömve ruhákkal, mackónadrágokkal, meg ilyenekkel a doboz. Segített rajta, de még így sem az igazi. Lehet, azért mert 4 ohmosak?? Azt mondják, a 8 ohmos hangfalak szebb, dinamikusabb basszust  produkálnak. Nem tudom, sosem volt 8 ohmos falam. Ennyi a bajom vele. (Hát ez nem elég,:) ) Az egyikben pedig el vannak szállva a magasak. Lehet még eredeti magas hangszórót kapni, amik ebben vannak? Vagy piezósra kellene cserélnem? Mert akkor mind a négyet kellene.

ki kellene probalni mondjuk a "mackonaci" helyett pl.: hangcsillapito textillel vagy hangelnyelo szivaccsal...stb. nem jo, ha szorosan vannak benne a csillapitok, lazanak kell lennie. a doboz oldalara kell 5-10 cm vastagon feltenni vagy lazan kitomni. a doboz volumene is megno tole! a HS 500ban bejott:)

doki

 

Hali.

 

Ha szabad némi segítséget adni,akkor vedd ki ezeket a holmikat a dobozból,mert többet ártasz vele mint használsz.Nekem is volt gondom evvel a típussal,mivel az egyik dobozban nem is volt semmi.A megoldás az lett,hogy a másik dobozból is kivettem a lenszövetet,és dobozonként két csomag háztartási vattát raktam.Ettől megtáltosodott az amúgy is picit lomha mály.A vattát jól tépd szét .

Üdv:doki63

zolimobydick képe

Helló

 

Nekem 284-esem volt, igaz az kisebb, de ott is az volt a baj, hogy a magas hangok nagyonszépek voltak, de a mély az nagyon kevés volt.

Üdv gaborl!

Szerintem a ruhatárnak a szekrényben a helye.Nekem HS 511 van,8kg ruhát szedtem ki belőle,és valami baromarcu 2 piezot építet a felső két sarkába.A gyári magasak működnek,nemis értem miért kellett meg gyilkolni a dobozokat.A piezo visítósan szól,nem szabad lecserélni a dómsugárzókat.A dobozba zajelnyelő anyagnak vatelin,illetve egyszerű vatát használj,nemkell vastagon.A sok ruhával elveszlett a térfogat.

Az 511-es 8ohmos,80/100 wattos doboz.A tábla alu,festetlen,az egyik dobozon jobboldalt,a másikon baloldalt helyezték el.

A piezókat lekapcsoltam,így eredeti hangján szól.Kivenni nem akarom,mitcsináljak a lukakkal.

Próbáld meg ezeket,és becsüld meg őket.

sziasztok láttam egy képen egy komplett hifi felszerelést és ott volt a földön egy videoton füles érdekelne hogy mi a típus száma vagy egy szebb képet róla szeretnék kérni ha nem gond.
előre is köszönöm
deejaygeorgesylar@gmail.com

Zalairádió képe

Rövidesen felrakok néhány képet ide.

De ajánlom ezeket a helyeket itt több mindent és részletesebb műszaki adatokat láthattok!

http://www.radiohistoria.hu/Oldradio/mainhu.nsf/wdocu/0000001

http://www.radiomuseum.org/

http://www.zalaszam.hu/radio/ ez utóbbi a saját 11 éve müködő "retronom" oldalam.

Közben találtam egy fotót ez nem az én képem, ezt csatolom már most!

Üdv: STS

Laki Géza képe

Üdvözlöm! A mult héten jártam K.korpádon,és a fatornyos faluján mentem keresztül.Végre lesz aki érdemben hozzá fog tudni szólni a dolgokhoz. Nagyon örülök,hogy itt van. Üdvözlettel:Laki Géza

Zalairádió képe

Kösz, de azért továbbra is a jelzett helyeken munkálkodom, de szívesensegítek ha tudok!

Üdv:

STS

Köszöntünk az oldalon STS.

B.László (oldretro)

Kisbucsa

Sziasztok!

Nemrégen "örököltem" egy ilyen ORION HS501 hangfalpárt. A bajom az, hogy az egyiknek nem szól a mélynyomója. Hol/hogy lehet ezt megnézni, hogy mi a baja? Esetleg, ha szükséges, hol lehet felújítatni?

Válaszokat előre is köszönöm.

Sziasztok!

Lassaban a lendülettel "kollégák" !

A hangfal kitömésére legalkalmasabb a kabátbélésként használt finom anyag...előnyei: olcsó,jól csillapít,nem hullik össze 1 idő után mint a vatta.

És nem dugig kitömnia dobozt!!!Ebből az anyagból lazán összetekersz egy darabot és így tedd be a dobozba!Nem oldalfalakra ragsztgatni,nem agyontömni..stb,csak úgy ahogy írtam!

Magas csere: a piezo felejtős...gondolj bele hogy így sem vagy elégedett a mélyekkel...nos: a piezo még jbban elnyomná,a piezo ilyen dobozokba nem passzol.Helyette érdemesebb a gyárinak megfelelő ohm számú dóm magasat szerezni.Amit ajánlok: a tesla magasai (textil dóm) nagyon szépen szólnak,hátránya hogy ebben a ketegóriában viszonylag drágák (relatív) kb 4500 Ft/db.

Ezért van alteraív megoldás:a marionnál kapható egy nagyon jó fajta selyem (soft dóm) magas.1600 !!! Ft/darab.Jó mágneskörevan.Ismertető jele hogy a dóm elé raktak egy kis fekete védőrácsót ami finoman eltávoítható.Nagyon jó hangszórók,én rendszeresen építekbe ilyet illetve váltok ki velül elfáradt/tönkrement régi dómokat.

A boltban meghallgatható,kipróbálható.

Szép cines magasai vannak,kielégítő hangnyomással.Ajánlom!!!!!!!!!!!!

 

Ha még van kérdés írjatok!

panblue

 

 

ui: orion mélyhangszórókkal kapcsolatban ill. orion hifi készülékek javításával meg keressétek őt: bakter7210@gmail.com

 

 

 

zolimobydick képe

Helló

 

Milyenek a videoton fülesek? Sajnos még nem hallottam egyetsem kiváncsi lennék, hogy szólak egy AKG vagy Sennheiser-hez képest!

 

Üdv

Zalairádió képe

Azért azt jobb ha nem tudod ilyen fiatalon, mi idősebbek megtapasztaltuk, ha jött egy Akai, később EAH-920 (Technics) képesek voltunk Bp-re felutazni érte.

Csak viccnek szántad az összehasonlítást? :)

zolimobydick képe

Azt sejtettem hogy nincs sok közük egymáshoz de az a baj, hogy lövésem sincs higy szólhat egy vidi füles(koromból adódóan). Azért elférne a gyűjteményemben egy már csak a vicc kedvéért is!

Üdv

Zalairádió képe

lakik a közeledben egy gyüjtő, vagy hobbista aki kielégíti majd a kiváncsiságod......

Ezek milyen tipusu Orion hangfalak? Mert az 501-nek 2 kozepe es 1 magasa van. De ilyet hogy 2 magas 1 kozep meg nem lattam... :(

bgabi képe

, ezek "mezei" Hs500-asok házilagos újabb magas beépítéssel - szerintem. Az 501-eseknek kisebb és fekete táblájuk van. Látható, hogy a két magassugárzó rá is lóg a nagy 500-as táblára. Akár milyen volt valaha is a gyártási tudomány az orionnál, azért ilyenre nem vetemedtek.

Az utólag pluszba betett magas miatt pedig a mély is relatíve kisebb érzetet kelt - lehet tömködni bármivel is.

Igazad van, tenyleg ezek HS500-ok lehettek valaha. A kis tablakon en is elgondolkodtam miert van ilyen hulyen elhelyezve. Kerdes hogy milyen lehet a hangja igy a megduplazott magasakkal!? Annyit hozzafuznek hogy nekem 501-em van es a tabla nem fekete hanem ezust rajta.

kiskun képe

Gratulálok,szép gyüjtemény!Nekem is volt 2 db HS 501 esem,és 280 asom,de sajnos nem becsültem meg öket,és elajándékoztam.Tényleg hihetetlenül jól szólnak!

Mi az a ket piros auto-lampa az 500-as hangdobozokon?

Réges régen csuda tudja mikór a nászajándék pénzből a feleségem örömére ORION tornyot vette. Nem ám egybe hanem egységenként. Az erősítő fekete előlappal sikeredett. Nosza irány a Rádai úti szervíz .Potom2500Ft-ért a vétel napján lecserélték.Grátisz kaptam 10db  kék középsugárzó betétet otthoni cserére.