Indian motororkerékpár


Indian motororkerékpár

Indian 101 Scout típusú motor

De nagyon szép! V-motoros.
Milyen gyártmány lehet?

Csuby képe

Amerikai. Sajnos már megszünt a gyár.

Laki Géza képe

Ilyennel száguldoztak a Sípos testvérek,- halált megvető bátorsággal- a függőleges falon!

(Tudja valaki,hogy mi is volt ez?)

Csuby képe

Egy nagy henger alakú katlanban motoroztak, fel a "falon" a henger belső palástján. A motorok át voltak alakítva kicsit, direkt erre a mutatványra.

Ez egy "cirkuszi" látványosság volt, az 50-es években.

Járták vele az országot, világot. Kár, hogy nincs utódjuk.

Laki Géza képe

...lett volna a kérdés,és nem a motor története. Igen...Ez volt a "halálkatlan"

Ha jól emlékszem,4 méter átmérőjű,és közel ilyen magas deszka tákolmány volt.Nagyon sokszor megnéztem,és arra jutottam,hogy azért olyan nagy tempó nem volt. 40-50 körül már megragadt a falon. Ennek egy komolyabb változata volt a 70 -es évek elején,ahol a csehek,175-ös Jawa motorral egy gömb alakú,laposvasból készült szerkezetbe mentek,de ők ketten és két motorral.Szemből indultak,függ.helyzetben,és pár kőr után laforultak mind a ketten vízszintbe.Ez az ipari vásáron volt látható.

Laki!!!

 

Én az első két beírásra reagáltam!!!! Attól hogy Önt nem érdekli a motor története (csak a mutatvány), még mást érdekelhet! És úgy gondolom, hogy az Indián mint márka (és a története is)megálja a helyét egy retró oldalon!

Úgyhogy legyen szíves NE oktasson ki!!!!! Én se teszem Önnel! És tartsa tiszteletben mások véleményét is!

Köszönöm!!!

Laki Géza képe

...szerintem semmi kioktatásról szó. Az okozza a gondot,hogy rosszúl tettem fel a kérdést.Én ugyanis a falon létező motorozásra kérdeztem rá,nem pedig a motor életútjára.

De:szerencsémre Csuby megértette a kérdést.

Ja és mégegy:Azért azt tiszteletben tartom,hogy egy 2008 december 6-án kelt hsz.-ra,rá egy évre válaszolt. Üdvözlettel:Laki.

Igen! Sajnos megszünt! A Harley Davidson nagy riválisa volt, de attól sokkal jobb motorokat gyártott (nem nagyon ismerik el de a Harley sokáig nagyon rossz, megbízhatatlan motorokat gyártott, amikor a megbízható japán mototorok meghódították a világot majdnem tönkre is ment)! Ha jól tudom, azért a Harley maradt fenn, mert megnyerte a háborús tendert (állítólag csalás volt a dologban)! Ma már igazi ritkaságok ezek a motorok, egy veterán találkozón láttam egy 1912-es példányt! Gyönyörű volt, és a hangja..!!

De azért nagyon szívesen bírtokolnék egy Harleyt is (ma már jó és szép egyedi motorokat gyárt)!

A Sipos testvéreket személyesen ismertük, ők csempésztek, szöktettek át a Román határon 1947-ben.... Szekérderéknyi ruháink, étkészleteink,  -egyszóval minden vagyonunk "elveszett"  -eltünt szőrin szálán. Utána tünt fel Pesten a Halálkatlan, mint motoros.artista szám. Gyerekfejjel nem láttam,

de apám, aki egy Indiánert helyezett üzemképes állapotba, felismerte őket.

Persze mindent tagadtak, hatósághoz fordulni mi sem mertünk..

Lehet hogy rosszul emlékszem, fényképek alapján úgy rémlik, hogy gömb alakú volt a rácsszerkezet, amiben körbeszáguldoztak. Üdvözlettel: Gabipapa

 

Csuby képe

IGY  NÉZETT  KI A  KATLAN

 

katlan.jpg