Május 1. Ruhagyár ebédlője


Forrás: 
Gergely János amatőr fotós
 Május 1. Ruhagyár ebédlője

Május 1. Ruhagyár ebédlője

melica képe

E kép láttán sokan szidni kezdik a régi életet, régi rendszert. Én egy icipicit láttam csak belőle, lévén, hogy a rendszerváltás idején ( 1989-ben) 14 éves voltam... de a szüleim életén keresztül érzékeltem a "régi" világot.. Na mindegy is. De ma... mi van ma???

oldtimer képe

„De ma... mi van ma???”

 

2017-ben még „nagyüzemben” dologztam, mi nem sokkal később megszűnt.

Eljutott az Üzem a (részleges) felújításig. Annyira, hogy a hosszú ebédlő 2 végén egy-egy légkondícionáló berendezés is volt, meg 2 hűtőszekrény.

A légkondícionáló állandóan állítgatva lett. Hol egyik, hol másik kolléga szólt, hogy túl hűvös... nem elég hűvös... stb. A hűtők meg elárvultak. Nagyritkán a takarítónő (ha ráért és kedve volt) kitakarította.

 

Jó, persze a régi „üzemi étkezde”-ben nem volt sem légkondívonálás, sem hűtő, de mégis más volt. Még olyan emlékem sincs, hogy túl meleg lett volna az ebédlőben. Hacsak nem a leves volt túl meleg, de az kihült... Nem emlékszem semmi rosszra abból az időböl.

 

És ez nem a szenilitás miatt van, mert sok kolléga nevére emlékszem. A teljes nevére. Minimum 20 nevet össze tudnék írni, ha nem jóval többet.

 

 

üdv.: oldtimer

 

u.i.: Már működik a képfeltöltés!

Dr Dee képe

A világ amit szerettünk a feje tetejére állt. Eközben magunkat sza...k le...