Coca-Cola üdítős üveg


Forrás: 
Saját
Coca-Cola üdítős üveg

a 80-as évekből (gyártáshibás)

Hihetetlen! Ez hogy a fenébe jutott át a selejteket kiszűrő méretellenőrzésen? És hogy tudott egyáltalán végigjutni elakadásmentesen a gyártósoron ekkora méreteltéréssel? És a palackozón? Nekem itt valami gyanús. Nem utólag lett poénból ez gázzal hevítve és megnyújtva?

ÁDY képe

Ez nem gyártási hibás, hanem bent húzták meg az üzemben, egy időben lehetett ilyet kapni,

Sejtettem, mivel a felirat még az eredeti formára lett rányomva és utána torzult el.

De az érdekes,hogy a betűk viszont nem rongálódtak meg a művelet közben.Ezekszerint nem melegen húzzák?

vudu képe

Ne viccelj, hidegen hogyan húznák az üveget? Biztos megvolt a technikája. Ha a festéket nem érte közvetlenül láng, ép maradhatott, vagy nem tudom.

ÁDY képe

Nem hidegen, melegen!!!!

Eredetileg az volt a kérdés,amire nem kaptam választ,amit Anonym irt 13:26-kor.Az ott leirtak szerint a már feliratozott üveg lett megnyújtva.Mivel ezt nem értettem,13:55-kor megkérdeztem,hogy hogyan maradt épségben a felirat, ha az üveget utánna nyújtották meg.Szerintem:
vagy az a feltételezés rossz,vagy utólag lett festve az üveg.

Nekem is van ilyen,csak 7UP-os.

vudu képe

A megfelelő összetételű alacsony olvadáspontú üvegek már 500°C alatt is képlékenyek. Sőt hallottam 125-150°C -ról is. Nem ismerem a Coca-Cola üvegére felhordott festék hőállóságát, de elképzelhetőnek tartom hogy olvasható maradt a felirat húzás után is.

ÁDY képe

Az eredeti szakmám üvegműves, nem akarok belemenni hosszú leírásba, ezért hidd el nekem, hogy melegen lett meghúzva.

Én pl: sárkányfejet csináltam, kis colás üveg szájából  :)

 

Bocsánat! Én nem azt kétlem vagy vitatom,hogy hidegen vagy melegen húzták-e.Nyílván melegen,mert hidegen ez nem kivitelezhető.Én arra voltam csak kiváncsi,hogy a betűk,hogy vészelték át ezt a műveletet.Magyarul: kibirhatta-e a húzást a festék,vagy utánna lett ráfestve a szöveg? (annak ellenére,hogy van alacsonyabb főfokon is engedelmeskedő üveg vudu szerint)Ami a sárkányfejet illeti,biztos vagyok abban, ha a colásüvegen volt valamiféle írás,az a munka végeztével el is tünt az üvegről.

Ceró képe

Sziasztok!

Látom nagy vitát váltott ki az üveg elnézést kérek tőletek én azt hittem gyárihibás.De mivel szakember van közöttünk és ért az üveghez köszönöm a helyreigazítást.De poénos az bisztos én jót nevettem amikor megláttam!

T.. Ceró

Gotha képe

Én is láttam már ilyet literesben, ezeket egyszerű co hegesztővel is fel lehet izzítani, aztán meghúzni és várni míg nagyon lassan kihűl. Tábortüzekbe egy időben dobáltunk sörös üveget, ami összeolvadt. csak mi kivettük és gyors hűlés miatt törékennyé vált. de meg lehet házilag is oldani, gyakorlással.

szóval nem gy hibás, hanem valakik ezzel szórakoztak anno.