Pepsi-Cola üdítős üveg


Forrás: 
saját
Pepsi-Cola üdítős üveg

Már korábban is (70-es évek) forgalmazták ilyen üvegben ezt a nedüt. Szörnyű nehéz volt kinyitni!
ml

Ez volt, ami 12 Ft-ba került, plusz 4 Ft üvegbetét? Smirglivel lehetett könnyebben kinyitni.

Igen ez került - írd és mondd - 12 + 4 Ft-ba. A smirgli egsézen jó megoldás, kár, hogy 30 éve nem tudtunk róla...
Abban az időben hatalmas ballonban kóla-alapanyagot (?) is lehetett valami módon venni, így egy kis szódával kész is volt az üdítő. Csak az arányokat nehéz volt eltalálni, így vagy ízetlen vagy orvosságízú italt iszogattunk...
ml

Fogtechnikus mühelyben nevelkedtem, nálunk mindig volt csikokra vágott smirgli, a müfogsorok készitéséhez kellett. Lehet, hogy szüleim találták ki, hogy üvegnyitásra is használható? Sajnos már nem tudom megkérdezni őket...Lehetett kapni cola szörpöt, az olyan utánzat féle volt,ize mint a Fagifor.

izdoktor képe

Szia Ády!

Ez nagyon durva:))))) Jó újra látni ezt a palackot!:) 1 liter 17 forint + üveg? Nagyon vág!!!! Ez eddig amÍg a legjobban tetszett!!!! p.s.: és még a kupak is "autentikus"

Rossz emlékeket ébreszt ez a kupak bennem. Egyszer amikor egy ilyet próbáltam meg kinyitni késsel belevágtam a kezembe.

ruzslac.63 képe

ruzslaci63 Bocsi de ez 12 forint +4 forint üvegbetét. Ez biztos.

 

Kinyitáskor néha beletört néhány kis üvegszilánk a kólába. Az volt az igazi, mert át kellett szűrni szitán az egészet, amitől persze odalett a szénsavassága...

Sziasztok!

Én arra emlékszem,hogy volt hozzá nekünk egy kék színű,gumianyagú "kupak",amit ráhúztál a kupakra,és könnyebben megtudtad fogni,és kinyitni vele.

Csaby

Nekem mostanában villan be, hogy ezek az alu kupakok nagyon nehezen jöttek le. Nem babrál ki velem, jó erős gyerek voltam annó, ugye teljes erővel csavartam lefelé. Eredményül, amikor a perforálás engedett, több esetben a sorja szétvágta az ujjamat. Ez a kristályvizes üvegeknél még gyakoribb volt, ott a gép mocskosul ráhúzta ám! Az ezeket követő műanyag kupakok voltak a legjobbak, jól meg lehetett fogni, soha nem csvarodott félre, mint a mai silány kis alacsony kupakok, anyagspórolás és a trend végett.