Pepsi-Cola üdítős üveg


Forrás: 
saját
Pepsi-Cola üdítős üveg

Már korábban is (70-es évek) forgalmazták ilyen üvegben ezt a nedüt. Szörnyű nehéz volt kinyitni!
ml

Ez volt, ami 12 Ft-ba került, plusz 4 Ft üvegbetét? Smirglivel lehetett könnyebben kinyitni.

Igen ez került - írd és mondd - 12 + 4 Ft-ba. A smirgli egsézen jó megoldás, kár, hogy 30 éve nem tudtunk róla...
Abban az időben hatalmas ballonban kóla-alapanyagot (?) is lehetett valami módon venni, így egy kis szódával kész is volt az üdítő. Csak az arányokat nehéz volt eltalálni, így vagy ízetlen vagy orvosságízú italt iszogattunk...
ml

Fogtechnikus mühelyben nevelkedtem, nálunk mindig volt csikokra vágott smirgli, a müfogsorok készitéséhez kellett. Lehet, hogy szüleim találták ki, hogy üvegnyitásra is használható? Sajnos már nem tudom megkérdezni őket...Lehetett kapni cola szörpöt, az olyan utánzat féle volt,ize mint a Fagifor.

izdoktor képe

Szia Ády!

Ez nagyon durva:))))) Jó újra látni ezt a palackot!:) 1 liter 17 forint + üveg? Nagyon vág!!!! Ez eddig amÍg a legjobban tetszett!!!! p.s.: és még a kupak is "autentikus"

Rossz emlékeket ébreszt ez a kupak bennem. Egyszer amikor egy ilyet próbáltam meg kinyitni késsel belevágtam a kezembe.

ruzslac.63 képe

ruzslaci63 Bocsi de ez 12 forint +4 forint üvegbetét. Ez biztos.

 

Kinyitáskor néha beletört néhány kis üvegszilánk a kólába. Az volt az igazi, mert át kellett szűrni szitán az egészet, amitől persze odalett a szénsavassága...

Sziasztok!

Én arra emlékszem,hogy volt hozzá nekünk egy kék színű,gumianyagú "kupak",amit ráhúztál a kupakra,és könnyebben megtudtad fogni,és kinyitni vele.

Csaby

Nekem mostanában villan be, hogy ezek az alu kupakok nagyon nehezen jöttek le. Nem babrál ki velem, jó erős gyerek voltam annó, ugye teljes erővel csavartam lefelé. Eredményül, amikor a perforálás engedett, több esetben a sorja szétvágta az ujjamat. Ez a kristályvizes üvegeknél még gyakoribb volt, ott a gép mocskosul ráhúzta ám! Az ezeket követő műanyag kupakok voltak a legjobbak, jól meg lehetett fogni, soha nem csvarodott félre, mint a mai silány kis alacsony kupakok, anyagspórolás és a trend végett.

Kalmopirin képe

Ez a literes PePsI-CoLa szoktatott le a "kóláról". Igen, ez!

De, nem azért mert nehezen nyílt! :-D

Történt, hogy a ®égi lakásban hosszúkás volt az előszoba, vagy inkább rövid folyosó (mindegy), de ezen volt balra a hűtő, jobbra meg a konyhaajtó. És persze szemben a középső szoba.

De, miért is ez a leírás a lakásról? Mert a konyha felé ha közlekedtem és vissza onnét, akkor útba esett (no, nem a takarék szövetkezet) a hűtőszekrény, aminek az ajtajában belül "bújt meg" a hideg PePsI-CoLa.

És amikor arra tartott az utam, akkor bizony belekortyoltam. Így aztán a literes kóla igen hamar elfogyott, mert sokat járkáltam a folyosón.

 

Aztán egy napon a sarkamra álltam: "Ez így mégsem mehet tovább!"

És onnantól semmiféle Cólát nem vettem.

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Útba esik jövet menet a takarék szövetkezett.

 

Na de nem is igaz amit leírtál.

Mert nem az üveg szoktatott le,hanem a döntésed!!

 

Kalmopirin képe

Pontosítok: Ennek az üvegnek az (forgalmazási) idejében szoktam le a Kóláról.

 

Dr. Dee wrote: "nem az üveg szoktatott le,hanem a döntésed!!"

 

Teljesen igaz!

Ugyanis a döntésem szoktatott le teljesen! Lévén, hogy az üveget mindig meg döntöttem amikor ittam, és ez a döntés elvezett oda, hogy levontam a konzekvenciát: Ha folyton döntögetem, akkor mindig kifogy az üveg, és újat kell venni. Ha újat veszek mindig akkor meg a pénztárcám fogy ki.

Tehát megvolt a döntés! Melynek értelmében nem döntök többet!

üveget :)

 

:: Kalmopirin