Latabár Kálmán


Latabár Kálmán

Aki ballábbal kelt fel...

dal az "Egy boldog pesti nyár"-ban.

Buday Dénes zenéje Mihály István verse.

Dalosképek 48. képeslap

latabar12.jpg
oldtimer képe

Ő az, aki rossz filmben sohasem játszott!

 

Miért?

Ugyanis bármelyik filmben adtak neki szerepet, akkor az már nem volt rossz film. Páratlan és utánozhatatlan komikus, különösen a mozgása, de a humora is egyedi volt. Senkihez nem lehet hasonlítani, igazi karakter volt, még mellékszereplőként is.

 

Az "Egy szoknya, egy nadrág" utánozhatatlan Sóváry Pétere, vagy a "Fizessen, nagysád!" Vukovácz tornatanára, vagy akár Ficzek Benő, a „Pénz áll a házhoz”-ben és... más szerepei igazán a magasba emelték a művészetét.

Ő valóban tudta azt, amit Bilicsi fogalmazott meg a "Katyi"-ban: „Mit jelent a jellemábrázolás” és azt is, milyen az igazi komika. Akár, mint "Lacika Ödön", vagy mint Fenek Jenőként is szenzációsan alakított, mikor arról beszélt Turay Idának: Van a darabomban egy jelenet, amikor a főszereplő azt mondja: "Anyám!" (Janika) Igen, mert ő így szólítja az anyját, hogy "Anyám!"

 

üdv.: oldtimer

 

„Találkozunk az új világban”

oldtimer képe

41 éves a fényképen Latabár Kálmán, ugyanis 1902. november 24.-én született, és sajnos 68 évet élt csak. Ismereteim szerint gyomor problémái voltak. Talán mondhatom, hogy ez a „jobbik eset”. Miért? Mert ha májproblémái lettek volna az mást mutat (ital). Latabár a gyakori stressz miatt és valószínű a rendszertelen táplálkozás miatt is a gyomrával „betegeskedett”.

Nem volt egyedül e problémával.

 

üdv.: oldtimer