Konyhakredenc


P2280029_kicsi.jpg

Egy évvel ezelőtt vásároltam a vaterán.

(Eredeti állapotát lásd kategóriák,1949)

Édesanyámnak pont ilyen szekrénye volt. Megszületésem alkalmából 1949 ben kapta édesapámtól ajándékba. Nem szerettem, mert mindig nekem kellett megpucolni az üvegeket, "mert neked kislányom olyan pici ügyes kezed van". Én 1975 ben likvidáltam, és akkori szememmel a Domus áruházban "gyönyörű" vacakot vettem helyette.

Most így 60 évesen nosztalgiából úgymond visszavásároltam és felújítottam. 1 éve a konyhám dísze, nagyon büszke vagyok rá. Mindenkinek mutogatom.

Szerencsére a hozzátartozó asztalt nem dobtam el, mert édesanyám hangja fülemben csengett "húst klpfolni kislányom, csak ilyen masszív asztalon lehet, pilincka asztalon nem". Az egyik hokedli is megvan, mert a teteje felhajtható és cípőpucoló szer tartónak megtartottam.

Visszatekintve 60 évemre, azt tanácsolom: Ne dobjatok el semmit, ami régi és ócskának tűnik. Az ember változik, ami most nem tetszik az holnap a kedvenced lesz.

Nagyon szép, biztos örül hogy szerető gazdája lett megint.

Szép napot ! Hasonló volt nekünk is csak azt a nagyapám és apám csinálta .

Gyönyörűek ezek a festett szekrények , érdemes rájuk figyelmet , törődést fordítani . A háború előtti dolgok még inkább remekművek ...Nekem már maradt a modern és újabb , még újabb szekrény " csodák "  . Én sem tudok

elszakadni e nemes és értéket teremtő foglalkozástól . Ráadásul ahogy öregszik az ember fia , lánya úgy vonzódik egyre jobban a régi dolgokhoz .

Javaslat : tiszteljük a régi holmit hiszen sok ember becsülete tükröződik

minden egyes darabján ... Sok sikert e szép darabhoz !!! Zubor F.   leo

 

ruzslac.63 képe

ruzslaci63 Nagyon szép ! Butor ez nem farakás! A mai kinálat hát......

 

dollerakos képe

Gyerek korom jut róla az eszembe (kb. 30 évvel ezelőtt :-) Az egyik kalocsai nagynénémnek volt ilyenje és milyen jó hagymás, kacsazsíros kenyereket és egyebeket ettem a társaságában... A hozzá tartozó asztal és a felhajtható tetejű hokedli is megvolt. Sajnos, már a ház sincs meg.........

Nekem is ugyan ilyen van a konyhában. Praktikus és szép nem cserélném le.

napalm képe

A nagyiméknak is volt ilyen! Az ívelt részeken üvegcsíkokból volt kirakva az üveges rész.