mobiltelefon csodák 1994-2000között!


Forrás: 
saját
mobiltelefon csodák 1994-2000között!

nem is volt olyan régen mikor még ezeket használtuk,de mégis régnek tűnik!

retronóm képe

a régi telefonom még fel se raktam... na mingyá előszedem

Adj' Isten!

 

Felsô sor, balról a második, az Alcatel One Touch Easy, ez van nekem is szürkében! (ettôl a szürke színtôl a tégla méretû telefon még ôsibbnek hat).

Jelenleg is használom! Akksi nem kell, a hátában lévô tartó-csatlakozó megfordításával 3 db ceruzaelemmel mûködik. Vidám jelenet társaságban mikor megszólal, én komótosan kihúzom az antennáját....

Bendegúz

Redneck képe

Wow! PISKÓTA ALKATEL!!!!! Alsó sor jobbról a 3.   :D

 

Olyanom nekem is van valahol! én a ledet imádtam ami két évente egyszer felvillant zölden, majd amikor kezdett merülni akkor átváltott pirosra hasonló sebességgel villogva.

 

Az enyémnek az antennáját nem sikerült kihuznom. Pedig akartam nagyon :) Aztán amikor szétszedtem megláttam h ez nem is kihuzhatós. Viszont ki lehetett csavarni a kis csonk antennát, és nagyon jól lehetett rágni a gumis bevonatát :)

 

A ceruzaelem tartója haláli, mindig  volt nálam a táskában 3 elem, vész esetére :)

 

Lehet vele jókedvre deríteni embereket ha társaságban előveszem, az tény!

 

Üdv: Redneck

Na nézzük sorjában. A középső sor balról negyedik, furcsa kinézetű készülék kivételével mind volt nekem. A motorola T2280-at nem szerettem, meg a siemenset a gyakran lemerülő akksija miatt, de a Nokia 3210 fogalom volt 2000 előtt-után. Emlékszem, milyen boldog voltam mikor megvettem magamnak. Ezek közül talán a legnagyobb tudással az Ericsson A2618-as bírt (rezgő,naptár,kikapcsolásmentes kártyakivétel), a legdizájnosabb a kinyithatós motorola és a siemens volt, de a 3210 megbízhatóság-anyag-összeszerelés kombinációjával a legjobb volt.

A kék szétnyitós motorola v3688, jobb esetben v50, de ezt igy a képről nem lehet eldönteni. A legnagyobb az egy hagenuk és van benne játék is. A többi jól ismert és elterjedt tipus tehát sok volt belőlük, gyüjtői szemmel nézve nem különösebben érdekesek. Ma is még viszonylag könnyen beszerezhetők, de a kínálat már érezhetően kisebb mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. A felső sorban balról az első az valami panasonic abból talán nem volt annyi. 

Az a panasonic ha jól látom Panasonic G450. Olyanom is volt, és nagyon tetszett a kijelzője. Valahogy jobban tetszik, ha egy telefonnak a kijelzője rásimul az előlapra, mint ha fél centi mélyen porosodik. A motorolák egy időben csak a dizájnra adtak, tudás nem nagyon volt. (Kivétel talán a Timeport) A csengőhangjuk abban az időben nagyon szörnyű ordítós-sípolósak voltak.

kondis képe

Ezek majdnem mind én használtam!De kimerem jelenteni,hogy a legjobb a nokia 3210volt!Az bírta a legtovább!!

Dr Dee képe

Nekem is van pàr darab:-D

Motorola V50-es,Ericsson GA,Siemens M35i

ezek dobozosan vannak meg nekem:-)

szép gyűjtemény!!!!!! Gratulàlok hozzà