NAD 5120 - YAMAHA P-500


Forrás: 
Saját
NAD 5120 - YAMAHA P-500

 

NAD 5120

 

Édesapám vette meg a 80-as években ezt a lemezjátszót és hozzá az Orion HS282-t. Akkor nem vett erősítőt hozzá, valami normálisabbat akart és úgy döntött később vesz hozzá, addig meg hallgatja a Tesla B100 segítségével. Elég gyorsan kiderült hogy nincsen neki Phono bemenete, baromi halk volt a NAD vele. :)

Aztán nem tudom hogy-hogynem, de valahogy soha nem lett normális erősítőnk, aminek egyenes következménye hogy sem a lemezjátszó, sem a HS282 nem lett használva gyakorlatilag. Tiszta új a tű (vm2102) is a NADban. Persze mikor meg lett véve, az volt a terv hogy ki lesz cserélve egy Ortofon hangszedőre. :)

Ez a tragikomikus dolog tulajdonképpen most hatalmas előny, mert így ezek a szerkezetek gyakorlatilag újjak... Persze azért az idő telt, és egy takarításnál sikerült letörnöm a kis pöcköt a hangkarról (bele akadt a rongy). Majd kap egy vékonyka lemezt ami kiáll, aztán joccakát. :)

 

A Yamaha P500-ról  nincs mit mondanom, használtan vettem, nagyon megkímélt, jó a tű benne, és szuperül működik, de hangzásilag köze nincs a NADhoz.

 

NGA képe

Ha minden igaz, nekem van hozzá csőkarom, meg egy lapkarom is még valahol. Ha érdekel, irj ide.

Koszonom a felkinalt segitseget, de egyenlore nem elnek vele, annyira kimerultem a torony osszehozasan hogy most nem foglalkozok vele, amugysincs hasznalva a NAD. :)

 

Helló!

Engem érdekelne a csőkar!!!!

Most vettem elő ifikorom zenegépét, és nagyon érdekelne mit tud csőkarral.

Annak idején örültem, hogy meg tudtam venni a kiskacsát "tuningolásra" már nem maradt pénzem. Elég volt a hangszedő csere, Ortofon VMS 30.

Ha véletlenül van hozzá szerelési útmutató, az is jó lenne.

Előre is köszi

Olyan gondom akadt a lemezjatszoval (a Yamaha p-500-al, nem a NAD-al), hogy a lemezek utolso savjanal elkezd akadni a tu, megugrik keptelen tovabbmenni, es tobb lemeznel is elofordult. Miutan gyanus lett hogy tobb lemeznel is csinalja es csak a vege fele, megneztem jobban a gepet es azt tapasztaltam hogy a lift nem megy elegge melyre, gyakorlatilag ahogy halad befele a kar elobb utobb "felul" a liftre es mar nem tud a barazdaban tovabb haladni. Azert nem jelentkezett sztem minden lemeznel, mert nemelyik lemez erezhetoen vastagabb, van olyanom is ami majdhogynem "hajlekony" kis tulzassal annyira vekony az anyaga. Ami vastagabb annal a kar nem tud felulni a liftre. Az a kerdesem hogy a fenebe lehet a liften allitani? Nem vagyok egy muszaki zseni de csak tudok rajta allitani ha lehet.... :)

A VM2102-es tűre már vadászom egy ideje, ergo igényt tartanék rá, ha lehet-