NAD 3020 int. erősitő


NAD 3020 int. erősitő

A HFM etalonja hosszú évekig. Ez az eredeti modell, mindenféle betüjel nélkül.

a legendás menõ manó

óóó, igen a manó manó
igen régen hallgattam már ilyet, asszem még most is megállja a helyét a mai kacatok közt is

menő manó*

kafa darab, nekem 7020 van, ugyanez csak egy tuner is van benne.

poén, hogy a NAD cuccok ma is így néznek ki. :)))

A legendás 3020 tesztgyősztes csúcsok csúcsa

Már tulvagyok a hangfalvásárláson. Most erősítőt keresek. Szükségem lenne jótanácsra, melyiket szeressem: NAD3020, Denon PMA 320A/525R, Harmann karon HK 610?

Üdv!
A felsorolt erősítők közül eddig egy HK610esem volt, legnagyobb megelégedésemre.:) Kérdés persze milyen hangfalaid voltak. Szerintem a HK a legjobb ezek közül, a trafója kissé túl van méretezve, így van benne tartalék, mindemellett a hangzása is szuper szerintem. A Denontól mindenképp jobb, menőmanót még nem hallottam, de szerintem attól is:)
Üdv: János

bocsi h kétszer írtam...csak közben regisztráltam, de a lényeg u.az:)

Sziasztok,

 

Most jutottam hozzá egy ilyen készülékhez. Bekapcsolás után fél percel (alacsony hangerőn) elkezdi ontani magából a készülék a hőt. A hűtőborda felforrósodik úgy, hogy kézzel már nem lehet megfogni. Első bekapcsolásnál fél perc után elkezdett sisteregni az egyik csatornán a hang, akkor gyorsan kikapcsoltam. Megvártam míg visszahül, visszakapcsoltam, aztán megszünt a sistergés, de továbbra is forrósodott úgyhogy ismét kikapcsoltam. Szerintetek mi lehet a baj?

 

Üdv,

Csaba

Szia Csaba!

 

Félig laikusként azt gondolom, hogy az erősítő munkapontjával lehet gond. Egyszerűbb esetben okozhatja valami kontakthiba, de elképzelhető, hogy valamelyik alkatrész (ellenállás, kondenzátor) megadta magát és az viszi el a munkapontot. Nekem 3020i-m van, normál hangerőnél épp csak langyos a hűtőborda fölötti rész.

 

Üdv: Zsolti