Balatonfüred - Stefánia szálloda


Forrás: 
saját képeslap
Balatonfüred - Stefánia szálloda
NofreT képe

Nagyon tetszenek ezek a képek! (bízom benne, hogy később is elérhető lesznek) Érdekes, hogy ez a fajta zsalus árnyékoló mennyire elterjedt volt egy időben, aztán mintha elfújta volna a szél. vagy inkább a háború(k) ?
Nofre

(technikai tipp, ha blogba akarod tenni. (vagyis javaslat)
Mindjárt kijelentkezem, és megadom a képek linkjét és a feltöltött kép url-címét. Mert belülről keresve más, erre az oroszlányi blognál jöttem rá. Kijelentkeztem, kigyűjt9ttem az url-eket, és visszajelentkezve a jegyzetből készítettem el a hivatkozásokat.)

leguan képe

Ebből most nem tervezek blogot. Azt inkább akkor használom, ha az egyes képekhez van hozzáfűzni való szövegem.

 

(A képek URL-jének kimásolásához nem szükséges kilépni.)

NofreT képe

Köszönöm a reagot!

(a képek és linkek url beillesztésével akkor csak én voltam béna)
Nofre

A zsalu most is még divat,de ahogy emlékszem 80-körül a nagy kereslet miatt Jugóból hozták a Tüzépek,és később már itt is (Nagybajom)nagy iramban gyártották.Az osszes méret kapható volt,a lamellák belülről állíthatók voltak,úgy mint a régieknél.
Ü:Anonymus

NofreT képe

Nekem az a benyomásom, hogy sokkal több a redőny (sín, + redőnyszekrény), mint ez a a kinyitható zsalus megoldás, főleg Budapesten, amit aztán átvettek mint ajánlott árnyékolót vidéken is. Ezt követte a műanyag, amit én nem szeretek.
hangsúlyozom: nem statisztika alapján írom
Nofre

"Érdekes, hogy ez a fajta zsalus árnyékoló mennyire elterjedt volt egy időben, aztán mintha elfújta volna a szél" Ezt hiányolta a háború utáni korszakból. Szerintem ez volt a kiindulási pont. Ha nem, akkor megint tévedtem, és félre értettem. Ezer bocsánat.