Füred Áruház - Balatonfüred


Forrás: 
Saját fotók, Cartographia várostérkép hátoldala
Füred Áruház - Balatonfüred

Ma a Balcsiról szólnak a képek, csatlakozom én is, de maradok a kereskedelemnél. A Füred Áruház Balatonfüred szívében, a forgalmas 71-es út és a tulajdonképpeni főutca keresztezésében áll. Az 1974 körül (?) épült szövetkezeti áruház burkolatában, felhasznált anyagaiban már az 1974-76-ban épült Skála Budapest Nagyáruházat idézi. A fotók 5 évvel ezelőtt, 2004-ben készültek, azóta az épület elvesztette eredeti megjelenését, mivel a földszintet teljesen átépítették, az alumíniumportálokat kicserélték ragasztott, sötétített üvegekre. Ez nagyon modern megjelenésű, de kiemeli, hogy az áruház fémelemekből álló borítása mennyire ütött-kopott, elszürkült. Nagy a kontraszt a régi és új részek között.

A földszint teljes egészén korábban élelmiszerosztály működött, világos, ablakokkal körülvett részen. Az átépítés után egy sötét, kis alapterületű helyre szorították be, hogy a fennmaradó területet egy drogérialáncnak kiadhassák. A szintkülönbséget kihasználva a parkolót az áruház alatt helyezték el.

Az épületen elhelyezett feliratok, hirdetések hasonlóan harsányak, ízléstelenek, tolakodóak, mint más hagyományos, vidéki áruházépületeinknél. Feltűnőek, de nem bizalomgerjesztőek, vásárlócsalogatóak.

Az áruház a Skála-lánchoz tartozott 1979-től mintegy tíz éven keresztül.

Füred Áruház Balatonfüred 3 Füred Áruház Balatonfüred 2

Füred


Áruház


Állami Áruház
Találat: 2
Centrum Áruház
Találat: 22
Centrum Áruház mérőszalag
Ismeretlen évjárat
Corvin Áruház
Találat: 4
Corvin Áruház
Találat: 5
húsáruház
1970-1979
Kaba Áruház
1970-1979
Komádi - Körös Áruház
Ismeretlen évjárat