Üzemi étkezdék alumínium tálcája


Forrás: 
Saját példány
Üzemi étkezdék alumínium tálcája

Üzemi étkezdék alumínium tálcája

Kiss Béla lászló képe

Egy hallatlanul praktikus dolog volt szerintem: a három sarkába szépen elfért a három kékcsíkos egyenkübli: leveses, főfogásos, és sütis/savanyús. Kényelmesen lehetett evés közben forgatni:O) Egész gyerekkoromat átszötte az üzemi,-és menzakonyha, így ez a tálca is. Általában finom ételek voltak, az üzemi paradicsomleves és  a tapadós rizs pl. a mai napig reprodukálhatatlan. Számomra sajátosan kellemes atmoszférája volt az üzemi étkezésnek.

Urbán József képe

Szerintem is praktikus volt ez háromszögletű tálca, és nemcsak "befelé", hanem "kifelé" is. Ez utóbbi alatt azt értem, hogy egy négyszögletes asztalon 4 tálcát nagyon jól el lehett helyezni.

A kékcsíkos tányérok is szoros tartozékai voltak az üzemi étkezdéknek, sajnos a leveses tányérból nekem nincs példányom (de még keresem). Az ételek tekintetében akkoriban többnyire negatív volt a vélemény, bár néhány dolgot szinte mindenki csak úgy szerett, ahogy az üzemi konyhák készítették. Abban is egyetértek, hogy az üzemi étkezdék sajátos hangulatát nehéz elfeledni.

Csuby képe

Na, erre nem is gondoltam, hogy "kifelé" is ilyen praktikus. De tényleg az. ( nagyon találó, és tetszik a kifelé praktikus)

Urbán József képe

Laki Géza képe

Gratulálok József! Ezek szerint sikerrel járt a keresés. Előkerült a mély is!

Gondolom most már együtt vannak a "kék-csíkosok"

Urbán József képe

Kedves Géza, látom követed a fejleményeket. Valóban, sikerült hozzájutnom a hiányzó darabokhoz, és az alumínium evőeszközökből is elég jól állok. Igaz, a kés - úgy tűnik - nagy hiánycikk ma már.

Egyébként pedig csak megjegyzem, hogy a képen látható asztal is egy eredeti üzemi étkezde készletéből való!

oldtimer képe

Valóban! Egységesen ilyen tálcák voltak, még emlékszem a legelső munkahelyemre, ahol ha nem is a 19 év alatt végig, de jó ideig használtunk ilyen tálcát. Sőt!

Mintha még a Bolyai János Szakmunkásképző ebédlőjében is ugyanez lett volna. Anno.

 

üdv.: oldtimer