Műhelyem - sok retró műszerrel


Forrás: 
Saját
Műhelyem - sok retró műszerrel
zolimobydick képe

Nekem is ilyen kéne, meg némi szakértelem!

Vintage hifihez vintage műszerek dukálnak?

 

Egy kérdés: Mi a véleményed Sony str-7025 receiverről? Érdemes lecserélnem rá a Sanyo DCA 611-es erősítőm?

Várom válaszod.

Üdv

Kiss Béla lászló képe

Üdv Zoli, sajnos erre nem tudok választ adni egyrészt azért sem,mert nem ismerem egyik gép hangját sem, másrészt az auditív élmény mindig szubjektív, van akinek az agyonszínezett Videoton EA/RA 6XXX az abszolút hi-end, valaki meg nem tudna együtt élni velük. Nyilván mindkét hőskori gép nagyon közel lehet egymáshoz szerelési-kiviteli minőséget illetően.

 

A Sony inkább vintage, a Sanyo inkább piacképes, mondom, a hangjukat nem ismerem.

gti3per888 képe

Ez a retro műszerpark a patakys időket idézi bennem. 4 évet húztam le ott a híradásipari szakon, a gyakorlaton szinte mind ilyen műszerek szolgáltak, utolsó évben már jöttek a digitális szkópok, kézi multiméterek és az újabb labor-tápegységek...

Kiss Béla lászló képe

Szerencsére a Philps-Fluke PM3050 szkóp és a PM30660 digitális labortáp bármelyik mai mérőrendszerben is megállja a helyét, áruk is megvan még. A FOK-GYEM tápjaimat nagyon szeretem (egyik takarásban van), a látható 120VDC/1A-ig megy, folyamatosan állítható áramkorláttal, az EMG telj.hanggenerátor elnyűhetetlen, a HT Audio-komplexgenerátora pedig a mai napig az egyik legjobb üzemi műszer hangfrekis mérésekre, a Gelka-féle sztereó MPX-adó pedig kincset ér az áthallási csillapítás belövésévez sztereó rádióknál. Van mép ár saját építésű műszerem, ami vagy nem látszik, vagy a szekrényben van (nixie-csöves asztali multiméter, frekimérő, integráló DC-voltmérő, stb)