A német


Forrás: 
Saját tulajdon

Ehren­burg A német című brosúrájában ilyen mondatok olvashatók: „a német egyszerű, egysejtű, de mégis különös élőlény… A német katona nem hasonlít az emberhez… Szív és fej a németet nem érdekli, csak a faj... A németek nem titkolják, hogy állatok. Sőt, büszkék arra, hogy állatok… a németben belül, a beleiben van a fasizmus… Gyakran mondják, hogy a németek vadállatok. Kár az állatokat sértegetni."

Aki akarja a mellékelt linken elolvashatja az egészet.

http://memoir44.hu/cikkek/haborus_propaganda

Címlap
melica képe

Elolvastam..

Könnyezve, dühtől remegve kérdem: ez igaz? Mert akkor újra kell értelmeznem ezt a kifejezést: a háború borzalmai. Ezt nem tanították meg így az iskolában. Persze, voltak gondolataim az emberi kegyetlenségekről, meg olvastam is róla történelemkönyvekben, de ez amit itt leírt az író, ez minden képzeletemet felülmúlja.

 

Győző képe

Nem tisztem, hogy kritizáljam illetve minősítsem Ilja Ehrenburgnak ezt a "gyöngyszemét", ezért csak a következő linket tudom ajánlani.

 

http://hu.metapedia.org/wiki/Ilja_Ehrenburg

 

"A szovjet katonák által elkövetett, és hírhedté vált nemi erőszakolások elterjedése Ilja Ehrenburg buzdításainak az egyenes következménye."

melica képe

Igazad van. A nők megerőszakolása borzalmas, szörnyű tett. De én sokkal kegyetlenebbnek tartom azt, hogy "két napig nyög a föld" mert ÉLŐ gyerekeket ásnak el!! Meg hogy a sikoltozó anyáknak azt veti oda a katona, hogy "van ivóvizünk, ne aggódjon", holott akkor dobta bele a kútba a babáját!!

Drága nagymamám is mesélt néhány durva történetet az orosz katonákról. Szerintem ilyen szempontból tökmindegy, hogy német, vagy orosz. Kegyetlen, embertelen és kész.

Csak egy nem világos nekem ezek után.

Ha ilyen hatékonyan lehet emberek százezreit, millióit befolyásolni, akkor ezt miért nem jó célra használjuk?

Ha néhány perces kemény ordítással (Hitler beszédei) el lehet érni olyan eredményeket, amilyeneket ő elért, akkor ilyen módon miért nem lehet hasznos dolgokat elérni (tanítani, nyelvet vagy egyebet oktatni)????

Szegény Jézus megpróbálta. Népeknek mondta a jót. Ugyanúgy ahogy Hitler. És kinek a szava volt erősebb? .....

Jézusé.

Bendegúz