Koncz Zsuzsa és a Metró együttes


Forrás: 
konczzsuzsa.hu
Koncz Zsuzsa és a Metró együttes

Kb. 1968-ra tehető a Koncz-Metro együttműködés ideje. A Sajnálom szegényt c. dalát kísérte a zeneker. Egy rádiókrimi (Gyilkosság a sztriptízbárban) betétdal volt.
ml

Kicsit kiegészíteném. Az év meghatározás jó, viszont több dal is volt, amit Metrós szerzők írtak, vagy a Metró kísérte. Ilyen dalok: Zöld szemű srác, Sajnálom szegényt, Megtudtam kisbutám, stb. Konc Zsuzsa első nagylemezén például (Volt egyszer lány) az Illésen és Echo kívül a Metró ksért. Zalatnay meg az Omegával kacérkodott, mert még nem volt ott a Witek Mari. Szóval ekkor még nem volt egyértelmű, hogy a Metrónak Zalatnay és az Illésnek Konc. De ebből a közös és ingázó múltból annyi megmaradt, hogy voltak olyan songok, amit külön-külön énekleltek, pl a Várj míg sötét lesz...Koncz Zsuzsa változata futott, de de annak idején őríztem a Cinis változatot........

A Zöldszemű srác (Payer-S. Nagy) az Echo Együttes kíséretében hangzott el, az Azt hitted, kis butám-at az Illés Zenekar kísérte (Illés-Bródy szerzemény). A Várj, míg sötét lesz Cinis változatáról még nem hallottam, viszont a Ne sírj kedvesem című, Koncz Zsuzsa előadásában sikeres dalt Cini is énekelte, és kislemezen is megjelent.
ml

C...vox képe

...helyett: "Azt hitted, kis bolond".

A Koncz-Metro "együttműködés" további dalai:
Végre, végre! (1969)
Utcák (1969)
I who have nothing (1966)
Ünneprontó vagyok (1967)
Ugye lehet? (1966)
Szeptember (1967)
ml

C...vox képe

Az első Metro Klubban a Rákóczi út 60-ban.

C...vox képe