EAG EA-057 elektoncsöves monoblokk-végerősítő


Forrás: 
saját
EAG EA-057 elektoncsöves monoblokk-végerősítő

Egy, ma már nagyon ritka készülék került  a birtokomba, ráadásul teljesen újszerű, érintetlen állapotban: se por, se kopás, se getter a csöveken, semmi átalakítás, idegen furatok. Valószínűleg, mint tartalék-eygség, évtizedeket pihent valahol használatlanul. Erre utal a hátoldalán található kombinált csatlakozósáv állapota: vastag oxidréteg látható rajta, karcolódás nélkül. Ezt a típust kifejezetten igényes színház, mozi, és stűdió-lehallgatásra fejlesztették, az SH020 aktív monitor-hangsugárzó beépített egységeként. Egyéb területekre eleve hozzá kialakított állványba, ún. kommutáló keretbe (mai néven: rack) helyezve használták, jellemzően egy keresztsínes csatlakozóaljzatokkal (WSW-Klangfilm rendszer) ellátott dugaszmezővel együtt. Emiatt a hátoldali, egyetlen kombinált csatlakozósávon fut be, és halad tova úgy a szimmetrikus vezérlőjel, a hálózati táplálás, mint a kisimpedanciás (15Ohm/20W) kimenet. A hálózati ki-bekapcsolás központilag történik. A készülék 100v-os vonali változata az EA080-as típus.

Ez a készülék a mai napig hi-end audio színvonalú csöves monoblokknak számít alapkiépítésben is, de igen jól továbbfejleszthető. A kimenő transzformátora különleges gondossággal, a felhasználási terület követelményeinek figyelembevételével készült. jól látható a készülék hátulján a gyártási dátum: 1967.09.08.

 

Köszönetemet fejezem ki Tóvizi Jenő kollégámnak a készülékért, és az ajándék vadonatúj Svetlana EL-34 tartalékcsövekért, továbbá Harasztos Miklós bácsinak a speciális csatlakozó-ellendarabért!

DSC08538.JPG DSC08541.JPG

Híres darab!

Valóban kóser cucc!

Atesz

A potik forgatógombját Ágota Úr mai napig építi be az új készülékeibe.

Nekem van 2 db működő EAG057-es 40 wattos végfok, tartalék csövekkel. Szívesen eladnám.