Rendőrnő (1984)


Forrás: 
"Kismaszat" ifjúsági film
Rendőrnő (1984)

Eléggé a korra jellemzőnek, hangulatidézőnek találtam ezt a képet !

Ilyan képre én is emlékszek. Én 83-ban születtem, de anyu sokáig rendőrségen volt titkárnő, de az iroda cm-ről cm-re igy nézett ki. Baromi nagy asztali naptár az asztal közepén mellette a bélyegzők felaggatva és a többi irodaszer, a páncélszekrény vagy mi az teteje tele virággal, a fekete telefon (anyué még az a tárcsás volt) az asztal szélén majdnem leeső pózban. Hamus nem volt anyunál. de sokkal több minden volt iratok az asztalon. :-)

Igen én is emlékszem a régi rendőrnőkre az őrszobán. Tornacipőben volt és Robotron írógépen körmölte 66-szor is a vallomásomat. Izzadtság szagú volt a nő és állatias

A bűnözőknek bizonyára kellemetlen emlékeik vannak a kép kapcsán.

(nem is tudom miből gondolom :) /többesszám, jellemzés/

 

Viszont aki fesztelenül lépett a helyiségbe, és nem volt félnivalója, az oldott légkörben volt végig, és amikor eljött akkor sem sóhajtott fel, hogy nem kísérte ki valaki onnét, hanem szabadon jött.

 

Utoljára 2016-ban volt dolgunk a Rendőrséggel, és akkor is úgy vártuk őket mint a háziorvost. Nem maradt negatív élmény utána.

 

Kalmopirin

oldtimer képe

Nem vagyok Columbo hadnagy, de a következő idézetből sokmindent ki tudok én is olvasni: „...Robotron írógépen körmölte 66-szor is a vallomásomat.” Szintúgy, ez jól megmagyarázza a következőként olvasható mondata valóságtartalmát.

 

MÁS:

 

Az igaz, hogy pl. az 1949-ben készült „Díszmagyar” c. filmben szereplő detektívek nagyon is valósághűre sikerültek, ám ez még nem jelenti azt hogy a későbbiekben mindenki hasonló volt hozzájuk akit egyenruhába öltöztettek.

 

üdv.: oldtimer