Goldstar GHV-1245W


Forrás: 
https://archiwum.allegro.pl/oferta/video-goldstar-ghv-1245w-i10909233337.html
Goldstar GHV-1245W

A VHS korszak kezdetén még, egyetlen VHS videómagnó kevésnek bizonyult. Többen így gondoltuk, ezért én az akkor még működő Orion márkaszervízben vettem egy Goldstar GHV-1245W típusú készüléket. Az ára 45500 forint volt. Eredetileg egy (Orion) Panasonic NV430 -ért mentem be, de azzal csábítottak erre, hogy ennek Panasonic mechanikája van, és jó. Ennek ellenére csalódás volt a készülék számomra :(

Elég hamar meg is váltam tőle. További infó róla itt.

További képek:

Goldstar_GHV-1245W_1.jpg Goldstar_GHV-1245W_2.jpg Goldstar_GHV-1245W_back1.jpg Goldstar_GHV-1245W_back2.jpg

1988-ban Ausztriában ez volt a legolcsóbb videómagnó, majdnem minden második magyar ilyen hozott. Kinézetre a Samsung SVX 301-re hasonlít. Volt egy olyan kellemes tulajdonsága, hogy a macrovision másolásvédelemmel ellátott kazetttákat is lehetet vele másolni mert nem volt benne AGC áramkör. Kb 10.000 Ft-nak megfelelő schillingbe került.

panblue képe

A goldstar mindig az alsó szegmenst képviselte, találkoztam videomagnóval, kazettás autó fejegységgel, mini hi-fi-vel stb.

Nem tudom milyen összefonódás v kapcsolat volt a samsung céggel de ugye a goldstarból lett idővel a lucky goldstar azaz "LG". A 2000-es évekbeli termékeik

pl még képcsöves tv-k, videomagnók nagyon egyvágásúak voltak, majd később a "lapos tv-ik" is.

Arra emlékszem hogy gyerekkoromban (visszatérve a videomagnókhoz) az akai, hitachi volt a legmenőbb, később átvette a trónt a sony és a panasonic.

Philips, LG, Samsung, Fuji stb szerintem soha nem hozta a szintet.

Bécsből anno sok olcsó termék bekerült. A nevére már nem emlékszem, de volt egy "Goldstar" -szerű videómagnó amit egy ex. kollégám hozott be, és napok múltán már vitte is vissza az Osztrák boltosnak, mert elromlott.

Már nem emlékszem végül mi lett, csere vagy a pénzt kapta vissza. Gondolom inkább csere lett...

 

:: Kalmopirin

Hová lettek azok a videómagnók amelyek anno Bécsből bekerültek az országba? Rengeteget behoztak, és csak kevés van a hirdetési oldalakon.

 

üdv.: oldtimer

Nem alakult ki akkora rajongótábora mint az audio/hifi cuccoknak. Hiába ugyanúgy retro, hiába hivatott többre a hangvisszaadásnál, ez így alakult. Használtan az áruk is sokszor és sokkal mérsékeltebb szokott lenni, még a fullosabb gépeknek is. A felépítés is bonyolultabb a hibalehetőség pedig hatványozottan több. A hifihez képest áruk alig van, viszont több a nyűg. Gyakran kb. szotyi áron be lehetett szerezni működőképes gépeket is hirdetési oldalakon. Ismerősi körben akár ingyen is odaadták. Gyakran rosszak voltak, ritka volt a hibátlanul működő video...  Az emberek nem nagyon hirdetgetik, könnyen kiteszik a kukák mellé. A gyűjtögetők, se nagyon mentegetik őket. Mindezek ellenére mostanában mintha kezdenének felértékelődni a régebbi fullosabb gépek, de az újabb alap cuccok továbbra is a gyűjtők látökörén kívül vannak.