Hétvége = piac


DSCF0140 copy.jpg

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy a szombat a piacozással telik. Reggel felkelek és családdal vagy nélkülük irány az múlt. Szegeden a használtcikk piac nem olyan erős, mint a budapestiek, de azért itt is lehet néha csodákat találni. Hát lássuk mi került a tarsolyomba tegnap.

A nyitóképen egy nagyon szép állapotban lévő Merkur építőjáték látható. Megláttam a dobozt és nem is nagyon érdekelt, hogy hiányos-e. Ez nekem kell! Nagyon szép. Még mielőtt kinyitottam volna megkérdeztem mennyi az ára. 200 Ft. Na ebbe belül biztos semmi nem lesz. Már majdnem elkezdtem alkudni... amikor kinyitottam és minden benne volt szinte hiánytalanul.


Utánna következett egy-két apróság egy helyről. 68-as Úttörőzsebköny, ÁB tanuló-biztosítás, egy fotó a hetvenes évekből. Egy gyönyörű szegedi kiadvány, amelyben bonuszként a Szegedi Szabadtéri Játékok közreműködői engedélye is volt. A hölgy kasszájába 150 forintot fizettem.


A gyerekeknek vettem 4 Dörmögő Dömötört is. Nagyon szeretik ezeket a játékos újságokat. Szerintem még jobbak is mint a mostani hasonló tartalmú újságok, de mindenesetre olcsóbbak. 200 forint!


Igaz a következő kiadvány már meg van nekem, de jó ajándék lesz egy fotós barátomnak.


Az előző kiadvánnyal együtt sikerült megvennem 300 pénzért a Magnósok évkönyvét. 
Persze megint nem vittem magammal szatyrot és egy néhány éves bontatlan társasjáték - Kő, papír, olló - társaságában már egyensúlyoznom kellett a pakkal.

Haza érvén még ebéd előtt átnézzük a családdal a szerzeményeket. Párszáz forintért csodákat lehetett találni ismét... már mint nekünk csodák!
Csak azt nem tudom hova szereljem fel az új polcot, mert egy hónapi adagnak kellene valami új hely!

Sajnos Pesten már nem igazán vannak jó bolhapiacok.

A hírhedt verseny utcai (Novák piac) nem régen be lett zárva, régi helyén már nem fog kinyitni.

Van még a Petőfi Csarnok, de ott meg elég drágán mérik az emberek a portékákat.

 

Ha valaki tud valamiről, ne tartsa magába!

portaskepu képe

Tisztelt Slampixxx! és mindenki aki szeret bogarászni az ilyen piacokon. Szombatonként érdemes ki menni igen korán a bosnyák téri piacra. Akik régebben a versenyen árúltak, jó páran kint vannak ezen a piacon. Igaz nem ott ahol az úgynevezett őstermelők árulnak, hanem a mögöttük lévő kis járda részen szoronganak. " HA NÉKEM SOK PÉNZEM LENNE " Biz isten nyitnék egy bolhapiacot. Nem hiszem el hogy a környező országokban tudnak kulturáltan üzemeltetni egy ilyen létesitményt. Magyarba miért nem sikerül ez sem ???

Ejjha, jó messze tőlem. :-\

De köszönöm az infót, ott leszek! :-)

 

Nálunk sajnos nagyon nagy volt a tömeg, sokan be se fértek már a piacra.

A másik, hogy nagy a kisebbség létszáma, ha a verseny utcainál ott voltál 9 óra felé is, akkor néha már a rendőrségig állt a sor az utcán! De ott szinte már csak a barnák árultak mindenféle kacatokat, amiknek tényleg a kukában lenne a helyük!

Nekem is terve van/volt egy bolhapiac létesítése...

Csak már jó helyet is nehéz lenne találni. Tömegközlekedve is elérhető legyen, gépjárművel is, lehetőleg ne a város szélén...

portaskepu képe

Pedig egy ilyen jellegü piacnak nagy hely kellene. A belvárosban meg pont a hely kevés, a versenynél sem lehetet parkolót találni ha később ért oda az ember. Szerintem nem lenne gond ha kivül lenne a városon, csak engednék meg az embereknek hogy árúljanak. Az meg hogy ki milyen szinezetü szerintem tök mindegy, én jól elboldogultam velük, ha már vettem valakitől valamit, a következő alkalommal már mint régi ismerőst űdvözölt, és alig birtam lerázni ha olyat akart rám sózni amire nem volt szükségem. A negyedik kerületben a 14. villamos végálomásánál van egy nagy kihasználatlan terület, vegyük ki közösen és nyissunk egy nagy bolhát.!!!!Üdv :-:Imre

A külvárosi piacok azért nem jók annyira, mert a belsőbb kerületekből a barnák nem igazán tudják kihozni a sokszor remek portékájukat. :-)

4. került nekem nagyon kint van (XX-ba lakom), de érdeklőd meg... :-)

Kedves Imre!

Még mindig szeretne bolhapiacot?

Mit tenne?

Üdv.:

Monika

portaskepu képe

Tisztelt Mónika !

Sajnos azóta sokminden megváltozott, úgy a politikai helyzet okozta szabályzatok, illetve az anyagi helyzetem is az előbb említett okok miatt.

 

Üdvözlettel,

 

Jóna  Imre

Te atyaég! Miért nem fog kinyitni a Verseny utcai? Hol hallottad? Anno az árusok már decemberi nyitást is vizionáltak.