Hunyadi téri piac


Forrás: 
Retro csoport Facebook
Hunyadi téri piac

"Mari néni a Hunyadi téren
─ Mennyi paradicsomot adhatok, aranyoskám? Egy kiló elég lesz? Most gondolja meg, hogy be akar-e főzni, mert a jövő héten már nem biztos, hogy ilyen áron tudom adni. Burgonyából is már csak ennyi van, amennyit itt lát. Három ládával pakoltam ki reggel, de viszik, mint a cukrot. Pedig nem újkrumpli, nem jön le könnyen a héja, hámozni kell.
─ Miért néz annyira? Nem jól áll a frizurám? Hajnal óta nem volt egy percem sem, hogy megfésülködjek. netán elkenődött a sminkem? Csak vicceltem. A piacra nem kell smink, tudom én. Bezzeg a színházban. Ott előadás előtt, ha valaki feljött hangolódni színpadra gyanútlanul mellém lépve, s én hirtelen felé fordultam, szinte hátratántorodott, amikor meglátott. De kellett a sok festék, mert lentről a nézők nem tudták volna elképzelni a boszorkányos tekintetem, ha nincs a vastag kontúr. Még flittereket is illesztettem a szemem sarkába a varázspálcám kiegészítéseképpen. Jó szerep volt, több tucatnyiszor játszottuk, szinte mindig telt házzal. A gyerekek hol visongtak a gyönyörűségtől, hol teljesen elnémultak az izgalomtól. A refrént viszont sosem énekelték, pedig a rendező eredetileg szerette volna bevonni a kisiskolás publikumot is. De ennek a darabnak valahogy minden alkalommal fegyelmezett, jólnevelt nézők jutottak. Vagy én nem voltam elég szuggesztív. A többi előadás is, amiben játszottam kisebb-nagyobb szerepeket, mintha langyos lábvízbe fulladt volna a harmincadik előadás táján. Ennyire rossz lettem volna? Középszerű, tehetségtelen?
─ Most már nem szenvedek a meg nem hosszabbított szerződés miatt. Túl vagyok rajta, aranyoskám. Nem kuncsorgok. Nem kérek alamizsnát. Ha Sándor Mari nem kell a rivaldához, kell a piacra. Itt még a hódolóimmal is közvetlenebb a kapcsolatom. Ez az úr itt mellettem minden szerepben látott. És mindegyik premier után egy nagy csokor rózsával gratulált. Mióta pedig áttettem a működésemet ide, a Hunyadi térre, itt udvarol. Hetente kétszer-háromszor idejön, fecsegünk egy kicsit, aztán úriemberhez méltón elköszön. Nem akar a munkámban zavarni. Azt hiszem, hozzá megyek feleségül, ha megkéri a kezem."

Hunyadi


téri


Debrecen BFK terítő
Ismeretlen évjárat
Harangozó Teri
Találat: 2
Hokedli terítő
Ismeretlen évjárat
Játszótéri objektum
Ismeretlen évjárat
Játszótéri vonat
Ismeretlen évjárat
Játszótéri vonatok
Ismeretlen évjárat
Terítő
Találat: 2
Terítők
Ismeretlen évjárat