Karácsonyi emlék, az első karácsonyi ajándék


Forrás: 
saját szkennelés
Karácsonyi emlék, az első karácsonyi ajándék

Azon törtem a fejem, hogy mit kaptam először karácsonyra, vagyis mire emlékszem. Nem sikerült felidézni. Bármire gondolok, mind későbbi, leginkább felsőtagozatos korszakomból való az emlék. Van fotó korábbi karácsonyfáról is, még igazi angyalhajjal díszítve, de hogy mi volt alatta?? Lehet hogy "csak" a bejgli. Mindegy már, nekem akkor is szép, meghitt, boldog emlék. Ez az első babám fotója, sajnos már rég nincs meg. Hogy mikor kaphattam, -ezt sem tudom. Volt egy macim is, kissé kopott, már az sincs meg. Amíg én a tinilányok életét éltem, elajándékozták, nyilván egy kisgyereknek, aki örült neki. Később, mikor keresni kezdtem, kaptam helyette egy hasonlót, egy újat. Nem volt bennem sértődöttség, vagy hiányérzet, és azt is ugyanúgy tudtam szeretni, mint a régit. Vagy majdnem. De azt nagyon megjegyeztem, hogy a gyerekeim megunt, vagy annak tűnő! játékait őrizni kell. Mert valamikor elkezdődik a visszaemlékezés, és ahhoz még 20 évesnek sem kell lenni.. Érdekes lenne, ha megírnátok az első karácsonyi ajándékotokat, hogy mire emlékeztek. Elsőként melyik ajándékra emlékszel?

admin képe

Az első ajándékokról nekem sincs emlékem, de amire emlékszem az az ajándék keresés. Mikor már rájöttem, hogy nem a jézuska hozza az ajándékot egy-két héttel karácsony előtt elkezdtem nézelődni a lakásban. Így láttam meg dobozban a Mangustat anyámék szekrényének az aljában ... nem kell mondanom milyen lázban égtem karácsonyig.

 

leguan képe

Megihlettél!

És elővettem egy régi fotót.

NofreT képe

a keresésre én is emlékszem, de arra nem, hogy meg is találtam volna valamit :) Még azt is el tudom képzelni, hogy kicsit rá is játszottak a szüleim a "hol is lehet" témára, mert ez igazán jó játék volt.

Más. Szerettem volna kicserélni ezt a fotót egy szerencsésebb formájúra, még frissiben. Hiába tűnt úgy, hogy feltöltöttem, előnézetben meg is volt, de aztán maradt ez a félresikerült. Törölni meg már nem akartam az egész bejegyzést. Lehet ezen segíteni?

Nofre

admin képe

ha megengeded átraknám egy blogba, hátha még jönnek hozzá érdekes dolgok

NofreT képe

Nem tudom, én azt gondoltam, hogy mindenki felteszi a magáét,külön, ahogy Leguan is tette. Könnyebb is hozzászólni az egyedi képekhez. Ez nem lesz már több, csak a fotót szeretném kicserélni, elvileg fent van a szerveren- kerek képkivágásban. Blognak ez szerintem kevés..., ha meg nem, akkor leguané is blog. És még a többi retronomos is hátravan.

Nofre

ÁDY képe

Cseréltem a képet

és a most már fölöslegessé vált hozzászólást töröltem :)

NofreT képe

most akartam éppen megköszönni a képcserét, a "segédképet" töröltem. Köszönöm a cserét!

A törlésről más a véleményem, mert egyáltalán nem lett volna zavaró, ha benne marad a beszélgetés fonalában.
De tudomásul vettem.

Nofre

ÁDY képe

Maradjunk itt a karácsony fonalánál, ne a gif képek rejtelmeinél :)

NofreT képe

És elővettem egy régi fotót.

ennek nagyon örülök! :)

Nofre

ÁDY képe

Sajnos én se emlékszem az első ajándékomra.

De amire hosszú évekig nagyon vágytam, az ez az orosz szánkó volt. Amit nagy boldogságomra, egyik karácsonykor a fa alatt találtam!!

Sőt a mai napig megvan!

Épp az előbb fotóztam le a kertben, mert a keresztgyerekeim is imádják!!

 

Űrtechnika nem :)

 

Csuby képe

Én sem emlékszem az első ajándékomra.

De arra igen, hogy nem voltak üvegdíszek, csak aranyra festett fenyőtobozok, sztaniolba csomagolt dió. Meg az üveggyapot angyalhaj.

És gyertyák voltak, fém csiptetős tartóval.

A szaloncukrot  pedig nem ettük meg, hanem eltettük a következő karácsonyra, mert nem, vagy nehezen lehetett kapni, így csak dísznek használtuk. Később voltak már habcsók karikák is.

Mindez az 50-es évek elején volt.

 

NofreT képe

Üveggömbre emlékszem, meg az angyalhajra. Egyéb díszeket Mamám csinálta, a habkarikát is, meg a függelék linzereket. Meg szaloncukrot is. A linzert és a habkarikát szerettem elcsenni :)
A fém csíptetős gyertya is ismerős. Csillagszóróra nem emlékszem,talán nem is volt.

Nofre