ABC olvasókönyv


Forrás: 
saját
ABC olvasókönyv

Olvasókönyv 1.osztályosoknak

ABC olvasókönyv belső oldalai ABC olvasókönyv belső oldalai

Én is ebből a könyvből tanultam meg olvasni a 69/70-es tanévben. Néhány oldalt találtam itt már korábban is belőle, és olyan jó volt látni, olvasni őket újra! Köszönöm ezt a néhány oldalt :)

Üdv!

Éva

Nem tudjátok véletlenül melyik Olvasókönyvben olvashattam én 1976-78 között a Pista Pesten című olvasmányt? Végignéztem az antikvarium.hu-n egy 1973-as kiadású ABC Olvasókönyv (első osztályos), és egy szintén 73-as Olvasókönyv-2 (második osztályos) olvasókönyvek tartalomjegyzékét, de nem találtam meg! Én 1976/77-ben jártam elsőbe, majd 1977/78-ban másodikba, lehetséges, ekkor már újabb kiadású tankönyvek voltak akkor, vagy rosszul emlékszem és harmadikban találkoztam vele? Nincs meg véletlenül valakinek?

Talán az 1985-ös 2.osztályos olvasókönyvben tessék megnézni az almafás borítósban tudja egy almafa van a borítőján és egy kék ruhás kislány ül a fa alatt olvasókönyvet olvasva a hátlapján meg egy kisfiú olvas ugyanígy ebben az olvasókönyvben van a Pista Pesten c. olvasmány. Én csak tudom mert én is ebből tanultam és olyan volt mint egy mesekönyv. Ebben a könyvben megtalálja a Pista Pesten c. olvasmányt, Remélem azért tudtam önnek segíteni.