Olvasókönyv harmadik osztály


Forrás: 
saját
Olvasókönyv harmadik osztály

Harmadikos olvasókönyv a hetvenes évekből

J 016.jpg J 017.jpg J 018.jpg

De jó, hogy felraktad,kiváncsi voltam már rá, milyen lehetett. De nem nagyon rémlik ez az olvasókönyv, pedig biztos ez volt az enyém is anno...Talán Lenin mintha ismerős lenne...

Átlapoztam én is, semmi nem rémlik belőle az égvilágon, pedig az enyém volt.

Azt nem értem, hogy a másodikos könyv minden betűjére és képére emlékszem, egy évvel később pedig semmire. Érdemes lenne egy pszichológusnak vagy más hozzáértőnek meghallgatni a véleményét ezzel kapcsolatban.

Valószínűleg azért-gondolom én,mert ezek a történetek, olvasmányok már nem kötöttek úgy le. A képek se olyan szépek mint az előző 2-ben. És a 4.-es könyv milyen lehetett? Az meg már végképp nem ugrik be. Az 5.-es ről láttam már képet,annak ismerős volt a borítója.

Radios20 képe

Szerintem Kass János illusztrálta. Nekem a Toldi van meg Kass rajzaival, szerintem hihetetlenül jó.

Nálam pedig Lukáts Kató,Győrffy Anna, Reich Károly a kedvenc tankönyv,és más mesekönyv illusztráció terén!:)

Zöld felülnyomásos könyv volt. Jellemző olvasmánycím: Az úszó fatörzstől a holdrakétáig (Iljin nyomán) :-)

Más olvasmány címe most nem jut eszembe :-) 

ml

Milyen jol emlekeztel..Sok sok ev utan leptem be ismet,mert most sikerult megvennem .Ez egy 1970 es kiadasu peldany,de nem emlekszem joforman semmire belole...lehet,hogy mar nem is ez volt 78 ban,mikor en voltam 4.es???kitudja...

 

Ha sikerul teszek fel rola kepeket.

De jó neked :) De jó annak, aki láthatja ezeket az öreg lapokat, könyveket, amikból kisgyerekként olvasott. Én nagyon szerettem az olvasást, az olvasókönyveket, meg persze a többit is. Jó ezt a néhány oldalt is látni belőle! 69/70-ben kezdtem az első osztályt :)

Éva

1978 ban voltam negyedikes.Akkor vajon milyen volt az olvasókönyv?

1-3 ig képben vagyok(az elsős a citromsárga ABC olv. könyv, a 3.-os, narancssárga, a 3.-os ez) sőt még az ötödikes is rémlik, de a negyedikesre végképp nem emlékszem.

Tud valaki segíteni, netán képet feltölteni róla??

Itt a negyedikes.

Én sajnos nem látom a negyedikes, 1970 körüli olvasókönyvet, tud valaki segíteni, hogy néz ki?

Köszönöm

Gábor

ÁDY képe

Szerintem az az,amiről beszéltünk, zöld felülnyomásos, és 1970 ben lett kiadva,Érdekes ,itt milyen kicsi lett a kép,mikor az oldalra kartam feltölteni,akkor nem fogadta el,mert túl nagynak talált.