Többcsatornás hangrögzítő


Forrás: 
Saját darab
Többcsatornás hangrögzítő

SHR-400(416D) többcsatornás hangrögzítő

Gratulálok minden analógnak, ha ez is az! A típust nem ismerem, de nagyon tetszik! Hány csatornát képes rögzíteni? Gondolom ez 26 collos szalaggal megy. Magam csak a studereket ismerem és a tascamokat, de ez is olyan kategória lehet! Üdv: musicparty

Kiss Béla lászló képe

Üdv, ez nem stúdiócélra készült, hanem ún. jelentéstároló, 26 csatornával. Rendőrségi, légi stb.beszélgetéseket, bejövő hívásokat regisztráltak vele, sok helyen ma is használják. 1/2"-os szalaggal üzemel,ebből is látható, hogy nagyon kicsiny a csík szélessége, tehát kizárólag a beszédsáv rögzítéssére alkalmas 1,19cm/s szalagsebesség mellett. A felső egység a rögzítő,a za lsó az ún. gyorstörlő egység. A BRG gyártmánya volt.

Sziasztok!

 

Valamelyik magnós topicba már írtam a kérésemről, de most talán megtaláltam az "illetékeseket".

 

Az álmom, egy SHR104-es átalakítása lenne. Egy igazi retro magnó lehetne, persze, a lemodernebb kapcsolástechnikával. 40 cm-es orsókat szeretnék rá és az orsók nem egymás mellett, hanem egymás felett lennének elhelyezve. 19- és 38 cm/s sebességet terveznék, oda-viszajátszó kivitelben, tehát kifejezetten a hi-fi a célom. Egyben dísze is lenne a nappali szobámnak.

 

Sajnos, szinte semmi adatot nem találok erről a magnóról, ebben kérném a segítségeteket. Tehát, minden érdekel, a villamos rajzai, a mechanikus rajzai, bemérési utasítások, működési leírás, alkatrészbeszerzési lehetőségek, stb. Vagy legalább egy Walakinek a neve, aki ért ehhez a régi kütyühöz.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

Nagyon örültem ennek a testvérnek! A 4 sávos SRH-204-et felteszem a honlapra! Még annyit a 400-assal ellentétben csak két csatornát rögzít. Egy sáv a biztonsági jel, második az idő csatorna (időpontra visszakeresés!), harmadik + negyedik sáv beszéd. Itt a két gép-egység egyik-másik tartaléka (pl.: szalagszakadás esetén). Áramszünet esetén saját tápforrása van: inverteres.  El kellene olvasni a gépkönyvét abból sok minden, kiderül. Működőképes, jelenleg javítás alatt. Gyártási év: 1978

Indulásnak ennyit!

srh_204

Sziasztok!

 

Csatlakozom a sorhoz egy SHR-208-assal. Majdnem ugyanaz, mint a fentebb látható 204-es, csak ez 8 csatornás. A berendezés 22cm-es 1/4 collos műanyag DIN orsókat használ, melyek ha minden igaz BASF gyártmányúak, akárcsak a szalag. A kicsit több, mint 1km hosszú szalagra egy nap hanganyaga fér fel. A szalag sebessége 1,18 cm/s. Létezik még 16 és 24 csatornás is, de azokon már 1/2 collos NAB fémorsó van.

Kalmopirin képe

100%-ra BASF szalag, ugyanis nekem is van. És anno a Váci utca 40-ben lévő Ravil boltban vettem. 1020m szalag van rajta ami 25 mikron vastagságú.

Egészen jó szalag, ugyanis a 4000-es Akai nem nyújtotta meg :)

Nem fodrozódott.

Jelzem a 18 mikronos (13cm orsó Ø) ORWO is jól bírta ;)

 

:: Kalmopirin

Üdvözlöm az oldal használóit :nem régen csatlakoztam én is az aktív felhasználók közé ,valaha az SHR-8 ast kezeltem a katonaságnál ,és szeretnék róla egy elfogadható minőségű fotót ha tud valaki megköszönném .