Feribá blogja


Számos magyar dal címében feltűnnek bizonyos foglalkozások. Ezeket gyűjtöttem össze:

 

A TANÁRNŐ                                                /Illés/

Hé DOKTOR                                               /Corvina/

A FODRÁSZ                                                /KFT/


A képnek most jelentősége van, mert azt a helyet ábrázolja, ahol - mintegy- másodszor is "megszülettem."


Nos sokan nem is tudják, hogy a Fa szappan története egészen a világháborúig nyúlik vissza, mikor is a keleti fronton nagyon sok magyar katona került hadifogságba.


Kedves Retronomosok!

Összeállítást készítek a magyar pop-rock zenében CÍMBEN szereplő női nevekről. Ha van még ötletetek, kérem, segítsetek! Feribá


Egy 2007-ben született emberke, ma már 11 éves, neki valószínűleg a születési évében keletkezett, használt tárgyak "retronak" számítanak. Én is feltettem egy utazási igazolványt, mint érdekességet, de kritika érte így levettem. Tehát PONTOSAN határozzuk meg, mi az az utolsó évjárat, ami még felkerüljön!


Nem tudom ki hogy van vele, de itt Szombathelyen az általános iskolában a hatvanas évek közepéig számos válogatott büntetés volt alkalmazva a renitensek megfékezésére.

Rosszak voltunk ez tény, sokszor megérdemeltük amit kaptunk és sohasem panaszkodtunk róla otthon.


A hatvanas években , ami az én gyerekkorom volt, számtalan mondóka csúfolódó és vicces beugrató volt közszájon. ezek egy része DRASZTIKUS, ám mégiscsak úgy gondoltam, hogy autentikus formában közlöm a hitelesség miatt, ahogy akkor használtuk azokat.


A keres-kínál rovat böngészői gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy valamely termék megtetszik, szeretnék megvenni. Ilyenkor kezdődik a "kifaggatás" a kínált áruról, ami jogos, hiszen - a posta jóvoltából- nem kis összegről van szó.

Egy saját példán szeretném érzékeltetni, hogy a legnagyobb jóindulat és elővigyázatosság ellenére a vevőt mégis csalódás éri.


Levettem Cini börtönéveiről szóló blogomat. Úgy gondolom Zalatnay a dalaival annyi örömet nyújtott, olyan sok emlék fűződik számaihoz, hogy nem évődök vele tovább, inkább további sok sikert kívánok további munkájához!