Feribá blogja


Számos magyar dal címében feltűnnek bizonyos foglalkozások. Ezeket gyűjtöttem össze:

 

A TANÁRNŐ                                                /Illés/

Hé DOKTOR                                               /Corvina/

A FODRÁSZ                                                /KFT/


A képnek most jelentősége van, mert azt a helyet ábrázolja, ahol - mintegy- másodszor is "megszülettem."


Nos sokan nem is tudják, hogy a Fa szappan története egészen a világháborúig nyúlik vissza, mikor is a keleti fronton nagyon sok magyar katona került hadifogságba.


Kedves Retronomosok!

Összeállítást készítek a magyar pop-rock zenében CÍMBEN szereplő női nevekről. Ha van még ötletetek, kérem, segítsetek! Feribá


Nem tudom ki hogy van vele, de itt Szombathelyen az általános iskolában a hatvanas évek közepéig számos válogatott büntetés volt alkalmazva a renitensek megfékezésére.

Rosszak voltunk ez tény, sokszor megérdemeltük amit kaptunk és sohasem panaszkodtunk róla otthon.


A hatvanas években , ami az én gyerekkorom volt, számtalan mondóka csúfolódó és vicces beugrató volt közszájon. ezek egy része DRASZTIKUS, ám mégiscsak úgy gondoltam, hogy autentikus formában közlöm a hitelesség miatt, ahogy akkor használtuk azokat.


A keres-kínál rovat böngészői gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy valamely termék megtetszik, szeretnék megvenni. Ilyenkor kezdődik a "kifaggatás" a kínált áruról, ami jogos, hiszen - a posta jóvoltából- nem kis összegről van szó.

Egy saját példán szeretném érzékeltetni, hogy a legnagyobb jóindulat és elővigyázatosság ellenére a vevőt mégis csalódás éri.


Levettem Cini börtönéveiről szóló blogomat. Úgy gondolom Zalatnay a dalaival annyi örömet nyújtott, olyan sok emlék fűződik számaihoz, hogy nem évődök vele tovább, inkább további sok sikert kívánok további munkájához!


Kedves Retronomozók!

Egy újabb adatbázist, a LÁNY szó szereplését szeretném kiegészíteni a magyar pop-rock zeneszámok CÍMEIBEN. Ehhez várom megtisztelő hozzászólásotokat.

Ezek vannak meg:

Gyöngyhajú lány                          /Omega/

A lány aki mindig énekel              /Hungária/

Babonás lány                              /Hungária/