Mennyit dolgozott Bíró Ica?



Összeszedtem néhány kártyanaptárt a retronómról és gyűjteményemből, amin Bíró Ica van. Tudtam, hogy sok van... de hogy ennyi!

És gondolom még ti is találtok!

Volt egy reklám a nyolcvanas évek elején a televízióban. Egy budapesti lakótelepi éttermet reklámoztak. Máig sem értem, hogy milyen reklámértéke lehetett egy szűk kör - max 10-20000 ember - által elérhető étteremnek az országos csatornán történő marketingjének. Viszont úgy emlékszem, hogy abban is szerepelt Bíró Ica.

admin képe

modell volt. Itt csak a kártyanaptárakat szedtem össze direkt, mert ez is szép szám és nem is mind. Ády már tett is fel egyet pluszba.

kiki73 képe

Hello!

A reklám a József Attila lakótelepen található Ezüst Sirály éttermet volt hivatott népszerűsíteni. A Dél-Pesti Vendéglátó Vállalat reklámja volt. Valóban szerepelt benne Bíró Ica, ahogyan elsétál egy házaspár asztala előtt. A lényeg az, hogy a férj szeme felcsillan egy ilyen szép nő láttán, majd a felesége letorkolja...

"Én azért szeretek ide járni, mert remek a konyha - nyilatkozik a férfi;
Én azért szeretek ide járni, mert a lakótelepen ez a leghangulatosabb hely - érvel a fiatal lány;
Én azért szeretek ide járni, mert mindig van csokis palacsinta - mondja a csokis szájú kisgyerek;
Én azért szeretek ide járni (mert Bíró Ica is látható)... hmm, azért szeretek ide járni... - szól a férj."

"Ahol mindenki szeret vacsorázni: az Ezüst Sirály étterem a József Attila lakótelepen!"

Gotha képe

Én afért feretek ide járni, mert mindig fan fokif falacsinfa...

Csazo képe

Csazo

Ha kártyanaptárt nem is, de egy eredeti saját, különleges felvételemet megosztom a csapattal. 1982 elején, nemsokkal a Budapest Sportcsarnok hivatalos megnyitója után volt a közönségnek is egy amolyan nyitó buli, sok látványos rendezvénnyel. A koncertek elején volt egy látványos vetélkedő az akkori menő manöken lányok és a tornászlányok közt, melyet akkor az ügyes tornászlányok nyertek. Ezután voltak a koncertek, melynek végén az akkor híres kanadai Saga együttes játszott nagy sikerrel.

Az ügyességi vetélkedő elején elég közelről sikerült egy érdekes képet akkor készítenem, melyen nem akárkik vannak rajta. Balról elsőnek Bíró Ica, majd Pataki Ági és az azóta meggyilkolt médiaszemélyiség Fenyő János, aki annakidején elég sokat fotózta a menökeneket. MIvel itt sok fotózáshoz jól értő retros is van érdekességnek leírom, hogy akkor egy új, de nagyon be nem futott filmet próbáltam. AZ Agfa CNS-400-asát, melyre vaku nélkül exponáltam. Szerencsére jó fény volt, sok vörössel kellett korrigálni. Persze utólag fotósoppal már könnyebb. Üdv. Csazo.

Manökenek a BS. megnyitásán 82-ben

Nem mindennapi kép

Szerintem a Biró Ica mögött a másik álló szőke hölgy az Sütő Enikő.

 

Fenyő János pedig a 70-es 80-as években ismert reklámfotós volt, amíg Magyarországon élt. Rengeteg mai napig emlékezetes reklámplakátot ő fotózott.

 

Ezt a képet, a szöveggel együtt szeretném felrakni a Budapest Sportcsarnok emlékére létrehozott honlapra, ha hozzájárulsz. (Jó lenne a neveddel együtt, a Visszaemlékezések mappába elhelyezni. Az oldal címe: http://budapestsportcsarnok.gportal.hu

 

Csazo képe

Csazo

Bíró Ica egy Módis reklámon a Tollasbál 1984-es kiadványában.

Módi reklám