Szerencsi Boci csokoládé
retronóm, 2005, március 30 - 16:07

Szerencsi félédes tejcsokoládé
»
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
- Thumbnail
Szerencsi

1928
1970-1979

Találat: 3

1960-1969

Találat: 2

1970-1979

Találat: 9
1970-1979

1960-1969

1930-1939

1970-1979

1980-1989

1960-1969
Találat: 2
1992

1979
1970-1979
1960-1969

1980-1989

Találat: 2
1970-1979

1983

Ismeretlen évjárat

1960-1969

1980-1989

Találat: 2

1960-1969
Találat: 3

Találat: 2

Ismeretlen évjárat

1960-1969

Találat: 3
Boci

1999

Szerencsi Boci csokoládé
1920-1929
Szerencsi Boci csokoládé
1970-1979

Szerencsi Boci csokoládé
1970-1979

Szerencsi Boci csokoládé
1989

Szerencsi Boci csokoládé
1990
ez sincs mar kaphato?
ez naon finom csoki volt, de drága is, aszem, bár ekkor még csak 5 éves voltam.
biztos drága volt mert ilyet csak ritkán kaptunk:)
húú ez tényleg fincsi volt
Lehet hogy finom volt, de ritka is.
Kár hogy már ilyen sincs?Vagy a mostani Boci csoki is ilyen lehet?
Ma már semmi sem olyan, mint régen. Még ami neve szerint azonos, az sem olyan, egész más az összetétele. Szerintem nem csak az emlékek teszik jobbá az ízeket, tényleg jobbak voltak.
Szerény véleményem szerint Önnek teljesen igaza van.
Annál is inkább, mert az édességgyárak sorra zárták be
a kapuikat. / Hát igen. Itt piacot vásároltak és nem gyárakat
amiket megszüntettek. Ezek szerint tényleg jók, és
piacképesek lehettek a hazai termékek./ Azt meg kell
hagyni, hogy a "Milka" nagyon finom. Csak drága, és külföldi
persze.
A csokigyártáshoz, bár nem vagyok szakértő, nem sok dolog kell. Kakaópor, kakaóvaj, tej, cukor, esetleg vanilia. Hozzá az esetleges töltelék persze. A mai csokik cetlijét tanulmányozva meg egészen elborzadok és visszateszem a polcra az egészet. Adalékok, E-k, javítók, meg mindenféle egyéb. Ugyan az, mint a kenyérnél, amihez nem kellene más csak liszt, víz, kovász, só.
Pont igy gondoltam én is, talán azzal az egy adalékkal,
hogy a mai csokoládékból csak egyetlen aprócska dolog hiányzik : a kakaó. / Ami ha jól tudom, - én sem vagyok szakértő a gyártásban- az alapja a csokoládénak./
Mint ahogy a kenyérgyártás alapja a liszt LENNE.
Még azt is megkockáztatom, hogy a tej alapanyaga a tej LENNE. ( Milyen tej az, ami nem alvad meg, de még savanyitani sem lehet ? Én úgy neveztem el, hogy kicsit zsiros, fehér viz.)
Köbüki, nekünk nincs helyünk a mai világban. Abban az őskori elavult hitvilágban élünk, ami szerint a kenyérhez liszt, csokihoz kakaó, tejhez tej kell.
Nem tudok mit hozzáfűzni.
- Még elég régen azt találta valaki mondani nekem, hogy
Edét ( merthogy igy hivnak) ittfelejtették az Osztrák-Magyar
Monarchiából.
Itt van pl. ez a honlap.Ez nem öncélú valami- ha az lenne sem lenne baj -, hanem mert keressük az értékeket.Ha lenné-
nek ilyenek körülöttünk, nem lenne ilyen látogatott ez a lap.
A tej nem " megalvad ", hanem megalszik.
Na tessék. Idelőjenek !
Elég megnézni a mostanában a boltokban kapható Boci csokikat. Mindegyikre rá van írva, származási hely szlovákia.
Én emiatt nem veszek Boci csokit, semmilyen kiszerelésben, inkább a Tibi csokit vezsem, ami magyar termék!
Bojkottálni kellene a Boci csokit, hogy hozzák vissza magyarországra, és ne idétlen italporokat gyártsanak szerencsen. Nevetséges. Volt cukorgyárunk, volt cipőgyárunk, volt konzervgyárunk, volt csokigyárunk, volt egy országunk. De eladták a politikusaink. Mindkét oldalról!
A versenyképtelen, elavult és drága magyar termelési strukturát beleillesztették a globális termelési rendszerbe. Olyan mint a KGST csak magánverzióban. Magyarországnak osztoták ki az italporgyártást, Szlovákiának a csokigyártást. Lehet, hogy a szlovákok is morognak, hogy őshonos szlovák italuk Magyarországon készül. De nem értem, amikor én efféléket irtam, mint most te, kikaptam tőled:)
A Szerencsi Bonbon Kft. által gyártott összes termék 30 év után újra kapható Budapesten.
Cím:
IX. kerület Budapest, Thaly Kálmán utca 58.
(A Klinikák metrómegállótól fél percre)
Szeretettel várjuk!