Ajánló

Szerencsi Cukorgyár anno


Forrás: 
saját
Szerencsi Cukorgyár anno

A százéves Szerencsi Cukorgyár elülső udvari részlete.

Képeslap 1989-ből centenáriumi pecséttel ellátva.

Morvay László képe

Megvan ez még? Mert úgy tudom a csokoládégyár még üzemel? Legalábbis szerencsi csokoládé még van de vajon hol gyártják? Két különböző cégről van szó ugye?

Kumacs képe

2008 márciusában bezárt  a 120 éves cukorgyár és le is bontották.

 

Hagyományos szerencsi csokoládét napjainkban már csak a Szerencsi Bon Bon Kft. manufaktúrája gyárt mintegy száz dolgozóval, az egykori csokoládégyár gépeivel, tradicionális módszerekkel.

 

A Nestlé szerencsi gyárában kakaó és kávéport gyártanak, az üzem mintegy négyszáz helyi és környékbeli embernek ad munkát.

Morvay László képe

Hát nem volt szerencséje a szerencsi cukorgyárnak. Habár most azt hallottam hogy egy pár cukorgyárat ujból beinditanának? Nekem fent van a 100 éves ácsi cukorgyár 5 kg-os müanyag zacskója,és egy 1 kg-os papirzacsko a sarkadi gyárból,egyik sincs már meg,mármint a gyárak a zacskók igen! Az 5 kg-os zacskó 1971 óta a padláson volt egy bödönben,tavaly tavasszal találtam meg,40-éves cukor volt és olyan volt mintha most vettem volna a boltban! Azt hittem üres a bödön,rá volt rakva sok kacat és majdnem kidobtam mert az oldala lyukas volt de előbb belekukkantottam és ott volt az 5 kg-os tele cukroszacskó! Drága nagyikám rakhatta el! 13 éves voltam akkor.

Szerencsi


Szerencsi bonbon
Találat: 2
Szerencsi Magyar Banán
Ismeretlen évjárat
Szerencsi tejcsokoládé
Ismeretlen évjárat