Szombathelyi strandfürdő


Forrás: 
Saját fotó.
Szombathelyi strandfürdő

Kedves Admin!

Van fönt a plakátoknál egy "SZOMBATHELY STRANDFÜRDŐ PLAKÁT 1928" című kép. Most küldöm az eredeti helyszínen készült fotót. Kérlek valahogy tedd egymás mellé ezeket, mert én nem tudom és így lenne érdekes! Ez a strand egyébként régóta zárva van. Feribá

ÁDY képe

hogy is szeretné ezt?

Egymás mellett a két képet?

Mert az egyik álló kép, a másik fekvő, az se baj ?

Valami ilyesmire gondolt?

 

strand

 

Következőleg vinni kell az eredeti képet, be kell mászni a medencébe és állóképet készíteni. Akkor tuti lesz az Akkor és Most :)

Most látom, hogy a középső tömb jobb felső sarkában egy éppen ugró úszónő van, valószínűleg lemezből. (?) Az érdekes lenne még, ha egy közelit tudnál csinálni róla! (a külső gázkémény melletti kis folt:)

NofreT képe

én voltam, csak  közben kijelentkeztem már..

 

Nofre

és csináltam egy nagyítást

úszónő Feribá képén!

NofreT képe

vannak rajta, a bejáratot kivilágosítottam, és ott van a két üvegtégla-ablaksáv, és a medence szélei is igen jó állapotban vannak- hát ennyi idő után ez igazán kész csoda. Vagy nagyon jó minőséget csináltak.
Nofre

NofreT képe

Nem tudod, hogy ki tervezte? A plakáton egy jó épület van, itt meg valami furcsa képződmény látszik. A sárga doboz, a kiágazó csövekkel igazán elképesztő, már csak a kábeltévé csövezése hiányzik..
Nofre

Feribá

Igen ilyenre gondoltam. Majd készítek egy jobb beállítást de akkor újra kérem a segítséged!

Hogy ki tervezte utána kell néznem.

A strand bezárása után napközis tábor volt, majd GAMESZ, most meg valami sportiroda. A terület hasznosításán még gondolkodnak.

NofreT képe

Feribá, ha utána tudsz nézni, az nagyon jó! Előre is köszönöm! A plakát képe, és az évszám miatt erősen bauhaus hatást gondolok, de lehet, hogy a plakáton "szépítettek"? Már sok szempontból keresgéltem, de nem találtam nyomot sehol. Az utca és házszám segítene valamit a keresésben, mert a helyszínen nem vagyok ismerős, a google térképen sem tudom megnézni ezért.
Nofre

NofreT képe

http://www.szombathely.hu/resources/image/intezmenyek/73/01.jpg

Ez ugyanaz az épület, csak másik részlete?

http://www.szombathely.hu/hu/272+intezmenyek/70+oktatas/72+ovodak/73+muv...

 

Nofre

Kedves NofreT !
Az a kép amit megtaláltál a mostani Gamesz és a Nádasdy utcában van, a strandról költözött ide. Régebben Városi Bölcsőde volt, ez a kép az udvar felöl van. Mellette állt egy óvoda -én oda jártam-, majd 8 évig a sarkon álló iskolába. Bölcsis nem voltam! Feribá

NofreT képe

Sejtettem. De akkor is nagyon érdekes az a régi uszodaépület, főleg a kéménybe épp fejest ugró úszónővel :) Azt azért jó lenne lementeni onnan, ha nem állítják helyre az épületet
Nofre