Szombathelyi strandfürdő


Forrás: 
Saját gyűjtés.
Szombathelyi strandfürdő

Városi Strand

Ez a strand tervrajza. A jobb fölső emblémát NofreT fedezte fel multkor.

sta.jpg
NofreT képe

Kedves Feribá' nem is tudod, hogy mekkora örömet szereztél nekem ezzel a dokumentummal! Hátha még az épület tervezőjének neve is ott kuksol valahol azon a papíron?? :) Így viszont egyértelmű, hogy az a plakát, amit Ády töltött fel, csakis 1936-os lehet ( azon van az uszoda képe http://retronom.hu/node/16691#comment-19682). 1936-ban volt olimpia, ennek apropóján több sportlétesítmény is született. (azt hiszem:)

 

mégis megvan:

strand: http://retronom.hu/image/view/16421/_original

plakát: http://retronom.hu/files/images/kepek/eredeti/41/1928_Strand_Szo_plakat.jpg

Nofre

Feribá

A tervrajzon Vass Béla okl. építész neve szerepel. Úgy tudom, csak az ugró alak valósult meg, más verziót - egyenlőre- nem ismerek.

NofreT képe

az az épületdísz az art deco szellemében készült. Jó lenne tudni, hogy nem volt-e meg a többi része is, illetve mennyi készült el az eredeti tervből, ami a rajzon látszik.

Nofre

ÁDY képe

hogy az alkotás a falon már nincs meg teljesen, csak töredékében.

NofreT képe

 

Nagyon érdekesek a különböző nézőpontból készített fotók, ez csak most tűnt fel, hogy  a képek egymás mellett vannak oldalt (most egymás mellé rakom) Az egyiken szinte "hasast" ugrik, a másikon pedig úgy látszik, mintha (majdnem) túl meredeken érkezne a vízbe. Nyilván ez a perspektívikus torzulás eredménye, de a helyszínen a maga idejében egy izgalmas, változatos látványt nyújthatott. Mint egy timpanon jobboldali sarka- de nem mindegy, hogy mi az "ábra". Amennyiben nem ilyen dinamikus mozgást ábrázol, már semmi  különös jelentősége nincs.

Nofre