Számológép


Forrás: 
Saját
Számológép

A dolog érdekessége nem az hogy egy számológép 27 évesen müködik, hanem szerintem az hogy ezt az eredeti elemmel teszi, még nem volt cserélve.

 

Eredeti elem
Csuby képe

Ez tényleg fantasztikus. Jó elemeket is gyártott a Sharp, nem csak jó kalkulátorokat. Ma már, ha kimerül az elem veszel egy új kalkulátort mert olcsóbb mint két jó minőségü tartós elem.

Zolejj képe

Eltelt megint pár év és az elemek még mindig bírják. szinte hihetetlen ,hogy meddig működik. ezeket lehet tartósnak nevezni 1982 - 20??.

Most 33 évesek ,és még teszik a dolgukat. Majd megírom azt is , hogy ha valamikor kimerülnek ha egyáltalán ez bekövetkezik. úgy gondolom ez még pár év lehet. A számológép havonta 2-3 szor van használva. Hogy a mai elemek milyen tartósak itt egy példa. Tavaly vettem tartós elemet faliórába,most akartam kicserélni,és úgy kifolyt belőle a sav, hogy szétmarta az érintkező lemezt.

Petmaster képe

Tényleg érdekes, lehet csempésztek bele egy kis uránt is abba az elemekbe :D

Népszerű kis gép volt ez, olyannyira, hogy Kínából már a 90-es évek eleje-közepefelé jöttek a másolatok. Papírboltban párszáz forintért lehetett kapni ennek a számológépnek a koppintásait. Nekem is volt és emlékeim szerint azokba elég volt egy elem is.