Swatch!


Swatch-Logo.jpg

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

A 70 évek közepén a svájci óraipar a japán dömping hatására a legnagyobb krízis közepén állt. A Citizen és Seiko órásvállalatok által képviselt olcsóbb elemes modellek szinte a padlóra küldték a nagy múltú órakészítő dinasztiákat. A reménysugárt az úgynevezett Delirium tecnológia kifejlesztése jelentette. Ezen tecnológia segítségével alkották meg a svájci mesterek új fegyverüket, az ultravékony óraszerkezetet. Ezt a technikai újítást használta fel a SMH (a mai swatch group elődje), hogy a felborult üzleti egyensúlyt helyreállítsa. A Swatch volt a fő ütőkártya, mely egy műanyag óra 51 alkotórészből, ami magában ötvözte a magas színvonalat és a piacbarát árat. Az első Swatch modellek roppant népszerűvé váltak, és nem csak Európában, hanem 1982.-re Amerikában is.
A Swatch órák első tömeges piacra kerülése 1983-ban voltak, mely évszám egybekapcsolódik a márka teremtésével is. 1984 re már a 100.000.-ik darab is lekerül a gyártószalagokról. Az 1985 ös évben a Swatch a művészetek izgalmas világába keveredve elkészít egy kollekciót Kiki Picasso designötletei alapján. Gyermekekre is gondolva 1990-ben megalkotják a Swatch Flik-Flak termékcsaládot. Új vizekre evezve és termékeik stabil helyzetét biztosítva a Swatch 1994 óta gyártja a strapabíró Swatch Irony karórákat, melyek nemesacél tokozása a műanyagórákat kevésbé kedvelők szívét is megdobogtatta. Világméretű hírnevét tovább növelte a cég 1996-ban, mikor a Swatch lett az Atlantai Olimpiai játékok hivatalos szponzora. Ma már több mint 250 millió legyártott óra után a világ egyik legnépszerűbb márkája, és a Swatch Group a világ egyik legnagyobb és legjobban fejlődő cége.
Sokévnyi fejlődésnek köszönhetően a Swatch a kezdeti műanyag modelltől mára szinte az órafajták széles skálája megtalálható a kínálatában, melyeket bármikor megtekintheti a Oktogon Órabolt weboldalán.

1.KépKiki Picasso 1985

2.kép az első darabok egyike


Kiki Picasso.jpg

 

1983.JPG