KISZ MSZMP kazetták "Mesekazetták"


Forrás: 
Saját
KISZ MSZMP kazetták "Mesekazetták"
Urbán József képe

Feribá, az egyértelműség kedvéért tegyük hozzá, hogy a KISZ X. kongresszusa volt 1981-ben, az MSZMP XIII. kongresszusa viszont 1985-ben. Ez utóbbi kazetta nyilván csak azután jelenhetett meg.

NofreT képe

Ilyet sose láttam

a felsőnek jó a grafikája

az alsó kép 1985-ös

Nofre

Urbán József képe

Tényleg, rajta is van.

M.T. történelemtanárunk (máig aktiv,úgy tudom) mesélte Tóparti Gimiben,

hogy "1970es évek,MAgyarországon,gyár falán iylenfelirat: TOVÁBB A LENINI ÚTON! Valaki festéksprével éjjel lefirkálta alá,hogy MI INKÁBB A LANNON-I UTAT KÖVETNÉNK" (make love not war,bed peacestb) :-D állitólag nem lett meg,ki volt ;-))))

 

Még oylan is eszemeb jut,hogy volt egy 1981es piros puhakönyv ezeni kidaású magyarnemtudommi,(lehet már IRI adta ki,ORI ifjúsági rendező szerve,aligpárévetélt,meg a zenészskaszervezet si gondolom)  volt yilen kongeresszus zenészekkel,pártmuftikkal,és azon felvetette már akkor (évtizedekkel később könyvtárból megvéve szétesve,bagóért ,kordokumentumkincsnek vettem meg ,olvastam ki,mert megirásakor 3éves voltam,még ovis se nagyon) valaki hogy KÉNE SOKSZOROSITÓMAGNÓ KAPACITÁS, MEG TÖBB LEMEZCÉGRÉSZ, NE CSAK KISZNEK LEGYEN SOKSZOROSÍTÓ KAPACITÁSA HANGHORDOZÓRA ÁLLAMI LEMEZGYÁRON KÍVÜL.Mentek ám a magyarázkodások,hogy "az más" stb...:

kb úgy,mint amikor GYula barátom előttem égettszagút így:PÚÚÚÚÚÚÚÚ,én meg:FUJJJJ,utána én pár pr múlva: PÚÚÚÚÚÚÚÚ,ő meg :FUJJ,NEM TUDOK NAPIRENDRE TÉRNI EFÖLÖTT ;-))))   Erre én: MIÉRT,TE IS AZ ELŐBB...Erre ő: AZ MÁS!(AZ enyém rózsaillatú stb) :-DDDD

 

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő