Unitra ZK140T szalagos magnetofon


Kínál

Eladó !

A képen látható szalagos magnetofon. Működik, egy kis takarítás ráférne. Gyüjtőknek is ajánlom. Kérdésekre válaszolok.

Üdv.: moele

DSC04513-zk140.JPG
Hirdetés lejárta: 
2017-12-31
oldtimer képe

Én csak azt nem tudom: Ki gyűjt ilyet?

 

Lehet, hogy születési hiba ez nálam, de még életemben nem találkoztam olyannal, aki vágyott volna arra, hogy neki legyen egy Unitra ZK140-ese.

 

Ehelyett inkább mindenki eladná. Ezért is van, hogy a legismertebb 2 hírdetési oldalon, folyamatosan akár 6-8 ilyen készüléket is kínálnak eladásra.

 

üdv.: oldtimer

csanyi.tibor képe

Lehet, hogy igaza van, szerintem inkább nosztaligia........

rákos zsolt képe

ahimotu

Nemrégiben egy kollégámtól 8 eft- ért vettek meg egy ilyet !

Megj:Úgy 1977- 78 környékén még ilyenekről ment az ABBA és a Boney-M zene a házi bulikon !!!Akinek meg otthon 2X 20W- os ASZ 1015 avagy más Ge végtranyós erősítője a birtokában volt (avagy csinálta a mh-én ), az volt akkoriban a király!Akkoriban voltam 8.- os, csak tudom !

Üdv !

Bárki mondja, szóval nem hiszem el, hogy ezért a vacakért ennyit adnak. Ettől az összes keleti gép, Tesla, magyar MK, stb. jobb volt. Szalagosban anno Philipset használtam, nos nem voltak hibái. Évekig ment, de nem romlott el.

Szép napot ! Nekem szerencsém volt látni - átélni olyat , hogy valaki vágyott a 140 re  ... Konkrétan nagybáttyám Ő ... Sajna csak 120 - ra

( még csöves )  futotta , igaz nemsokkal a 140 T hazai megjelenése előtt már nyüstölte , hallgattuk örültünk neki ... Én a nyári szünetet töltöttem a Tisza partján  70 ' környékén ... Az  első szalagosom egy B 90 volt , a mai napig megvan ...Köszönhetően a régi ZK - s emlékeknek , spórolt pénzből nem is lehetett nagyon mást venni ... Zsolt meg valami ilyenre gondolt , próbálok képet felrakni ... De szerintem nyúzták azt Oristerrrel is talán ...

B.U.É.K.   Z. F. leo

csepregi attila képe

Én gyűjtök ilyet!!!!!(hülye vagyok)

de van már egy zk 120T-m,szerethető gépezet.

Szerintem az olcsóbb réteget célozták meg vele a lengyelek.

oldtimer képe

Az én hibám, hogy sok esetben egész apró részletességgel fogalmazok és ekkor sajnos nem rövid tőmondatokban írok, hanem olyan hosszú mondatokat fogalmazok meg, amit ha bárki is olvas amire a végére ér már nem tudja mi volt az eleje. <- Na ez is túl hosszú lett.

 

Szóval, amire gondoltam, amikor ezt írtam le: „még életemben nem találkoztam olyannal, aki vágyott volna arra, hogy neki legyen egy Unitra ZK140-ese.

Ehelyett inkább mindenki eladná.”

 

Pongyolán fogalmaztam! És épp az utolsó 4 szó világít rá, arra amit valóban gondoltam.

 

Tehát. Jelenidőre gondolok.

Arra, hogy mostanában nem láttam olyat, akinek a vágya lenne egy ZK140.

 

Mondjuk egy ember jelentkezett.

Persze „A puding próbája az evés” így ha bárki is vágyik rá, akkor vesz is!

 

Ált. isk. 6. vagy 7. osztályába jártam, amikor egy nálam idősebb Fiú, aki szerintem az egyik iskolatárs Bátyja lehetett, ő hozott be valamilyen napközis „bulira” egy ZK140-est amelyen még varázsszem volt. Mindenki inkább ezt csodálta mint a készülék hangját, miközben faltuk a mákos gubát.

Akkor életemben először láttam és hallottam egy ilyen népmagnót és ekkor ettem először mákosgubát is, de mégis a mákosguba hagyott mélyebb nyomokat bennem.

Jóllehet Apám akkor már javában magnózott otthon egy Sztereó Philips magnóval.

 

üdv.: oldtimer

A Grundig a leggyengébbet adta el licencben. Olcsóbb volt tőle a Tesla, ráadásul jobb is.

oldtimer képe

Szóval még most, 13 hónap múltán /a hozzászólásomhoz képest/ is ott tartunk, hogy az egyik hirdetési oldalt böngészve minimum 6db. de lehet, hogy 8, esetleg 10 db. Unitra ZK magnót hírdetnek eladásra.

Miközben egy „echte” Grundig TK 145 de Luxe magnó is feltűnt 5e forintos áron. Ez a mai pillanatkép...

üdv.: oldtimer

Üdvözletem mindenkinek!

Naigen,van egyfajta varázsa ebben a grundiglicenc kategóriában ezeknek a lebutított,se dizájn,se hangminőség gépeknek.Annakidején ezért volt a legolcsóbbak,ezt olvastam róluk.Jómagam csak a "buli" kedvéért --hogy legyen nekemis--mentettem meg egy-egy romos példányt lomiból meg ismerőstől ,aztán üzemképessé tettem őket.Jópofa hogy a csöves változat hangminőségben jobb mint a tranzisztoros,legalábbis ezt tapasztaltam a 140T és 145-ös csöves ,szalagvégkikapcsolós full extrást összehasonlítva.A mechanizmus fogyatékosságait nem kell úgyhiszem ecsetelni,(szíjcsere rituáléja,ha kikeményedik -deformálódik a motortartó felső guminégyszögbak az milyen galibát tud okozni,fejtisztítás csak megbontással stb.) és akkor még az M1417S uwertura stereo változatba is ez van ,de tunning gyanánt oda skálahúros dörzskuplungot találtak ki hozzá a csévélésbe hogy állóhelyzetben is üzemeljen.Ilyenem is van és fincsi kísérletezgetés volt beállítani a lehető legideálisabbra hogy működjön rendesen a felcsévélés,ne tapadjon be,ne fékezze le a lendkereket fordulatszámesést és nyávogást produkálva és még gyorscsévélni is tudjon valamennyire.Szóval alapvetően olyan érzésem van ezekkel, hogy szerelgetni szerető embereknek gyártogatták  a lengyelek.

@:O)

A csöves erősítők jobban szólnak,mint a tranzisztorosak!

Gabi

Kékedi Levente képe

"A csöves erősítők jobban szólnak,mint a tranzisztorosak!"

 

Miből gondolod ezt? Mert ez így nem feltétlenül igaz. :)

Ezt honnan szedted? Megállapításod eléggé helytelen, a két aktív erősítőelem más-más alapokon működik.

Nos nem. A végfokozat árama mindkét esetben a hangszóróhoz van igazítva! Legfeljebb durvábban feltekerhető, de akkor torzít.

oldtimer képe

Bár a fejem búbján kevesebb a haj mint a medve talpán a szőr, de ez a maradék is az égnek meredt a ZK magnók szereléséről olvasva.

A fejtisztításról nem is beszélve.  Persze kicsi lehet a hely és még a nyomólemezek is útban lehetnek amelyek a szalagot a kombinált, stb. fejekre nyomják.

És akkor még mérgelődtem, hogy az Akai GX270D fejbúrája túl magasra sikeredett! Így sem alál látni, sem a középen elhelyezkedő törlő+felvevő fejhez nem lehet egykönnyen hozzéférni tisztítási céllal!

 

Még jó, hogy leginkább csak felvétel előtt szükséges ez. A jobb és bal oldalon lévő 1-1 lejátszó fejhez meg könnyen odaférni.

 

De visszatérve a ZK140-re, mert ez a komoly téma: Én egyvalakit ismerek aki szerel ilyet, de ő is inkább szét mint össze. Ez a cikk is épp az ő munkássága révén jött létre.

 

üdv.: oldtimer

..hogyha lenne pénzem,és végrehajtóbácsi nem lopná (elévülés miatt nem vonhatná,de biróság a kormányon keresztül bankilobbi kezében van) a vicces közmunkabérem (52ezer nettó per 40órás munkahét) 33%át 17ezer ftot,hogy csak havi 35ezer FTom marad rezsit fizetni és enni ,VAgy vagy de azt is csak 1hétig...a 4,5hét helyett..Ez Magyarország;.elmúlt27év...bérek a nyugati 10edéről 7edére-5ödére "nőttek" de az árak utolérték és meghaladták a kintieket.Van egy 140esem vagy 120asom,de pár éve kipróbáltam és mintha nem érzékelné bedugott mikrofont meg mintha néma lenne lejátszáskor is.Esetleg valaki szervizes a közelbn ilyenre?Egy bizományis+szervizes 3-5éve BEZÁRT a fidesz nyugdijszivatásai miatt (1953környékiek születésük szerint mint anyám+apám a szivatot generáció velem együtt,1978as vagyok),de nemrég (tavaly?) bezárt a 2011ben a Videotonszervizzel egyesült legendás Szfvár-Királysor-i 4emeletes aljában 1970-80valahány óta levő fémtáblás("rádiók  magnetofonoktelevíziók KÉPMAGNÓK hifi készülékek javítása" fémtáblán irott festettbetűkkel)szerviz is,ahova készültem a rejtett gyájtemény kincseit bevinni.Hova tart ez a világ a bankáruralt ,szándékosan emberkiahalsztó,újkori rrabszolgaságfokozó elüzletiesedés hatására...

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő