Philips N4414 orsós magnó


Forrás: 
Saját
Philips N4414 orsós magnó

2 sebességes, hifi orsós magnó. Nem sokat használtam, ezért az állapota majdhogynem újszerű. Szép hangja van, jól vesz fel mindkét sebességen. Kár, hogy spóroltak a kijelzőn, csak egy műszer van a két csatornához... Amúgy pedig külön érdekessége, hogy a sebességváltás elektronikus, így kiküszöböltek minden ezzel kapcsolatos mechanikai problémát, valamint a tárcsák alacsony fordulaton ellenáramú féküzemben működnek.

oldtimer képe

Apám vett egy ilyen típusú magnót a Műszaki Bizományiban, úgy 1973-1974 körül. Eléggé megmérték az árát 35 000 forintba került.

Apám azt mondta, hogy egy Osztrák Philips. Nagyon vigyázott rá, viszont a magnó egy idő után már nem úgy működött mint kellene. Csak arra emlékszem, hogy szétszedte és elmondta, hogy „picike magnómotorok hajtják” az orsózó tárcsákat.

Ezért aztán egyre ritkábban kapcsolta be. Végül valahogy eladta...

Aztán lehet, hogy csak a meghajtó gumikat kellett volna cserélni, bár vadiújként került hozzá, és jó ha 2 évet lett használva.

 

üdv.: oldtimer

Kalmopirin képe

A minap is láttam: pont egy ilyet az egyik „nemlicitálós” hirdetési oldalon. Elég normális áron lehet mostanság beszerezni.

 

- Kalmopirin

oldtimer képe

Én is láttam. Ám lehet, ugyanarról beszélünk.

Egy fő hiányossága van a magnónak, hogy nem kerámiafejes. (Long Life)

 

üdv.: oldtimer

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2