Ki tudja pontosan, ki gyártotta?


Forrás: 
Saját
Ki tudja pontosan, ki gyártotta?

Ki gyártotta ezt a kis mozdonyt, és mennyire ritka? Köszönöm a segítséget!

DSC06361.JPG
Gotha képe

szerintem ez egy Piko lesz. Közben keresgélem.

 

Laki Géza képe

szerintem nem magyar. Esetleg DDR?

kondis képe

Az 100%,hogy piko!csak a típust nem tudom.

Gotha képe

nem találtam a piko közt ilyet, de lehet régi fajta, akkor a piko még pico volt. az ebayen is keresgéltem. valamilyen vasutas topikban kellene a kérdést feltenni hogy a típust be lehessen azonosítani. nekem valamilyen román típusra hajaz.

tudni, a nyomtávot és, hogy három sines (középső áramszedős) tipusú mert nagy segítség lenne biztosan.

Kiss Béla lászló képe

Köszönöm a hozzászólásokat, én gondoltam Pénzverdés mozdonyra is, a kivezetett kefetartók miatt. Tettem fel egy képet az áramszedők elhelyezkedéséről. A nyomtáv a kerekek futófelületeinek középvonalán mérve 18mm. Az alján szikrairónnal írt szám: A 1111

Igazából szeretném kideríteni, mennyire ritka, és kb milyen értéket képvisel? Eladnám.

nem tudni, hogy ki gyártotta de "H0" méret amelynek a sinmérete 16.5mm. Tehát csak azok között a gyártók között kell keresgélni, de nekem egy olyan gyanúm is van mintha egyedi gyártás lenne gyári alkatrészekből is összekombinálva. (volt már ilyen) Miután megnéztem az alját visszavonom, hogy "házilagos". Az biztos, hogy Un. háromsines tipus. Vannak vasútmodellező egyesületek Ők többet tudnának nálam a témáról, mert Én a Marklinen kívül nem tudok háromsinűt.

A Pénzverdének volt hasonló típúsú modellvasút készlete. (Itt a Retronómon is látható) A Pénzverdei mozdonynak is oldalról lehetett szénkefét cserélni. Lehet, hogy ugyanaz a motor van benne? Viszont a Pénzverdei mozdony nem teljesen ilyen kivitelű, nem ennyire áramvonalas, hanem egy kicsit szögletesebb. Ha ez a mozdony nem a Pénzverdének egy másik gyártmánya akkor német, vagy esetleg a Lemezárugyár gyártmánya lehet. (habár a Lemezárugyár sokkal rondább termékeket gyártott)

A Pénzverde v. Lemezárugyár nem csinált ilyen léptékű vasutat tudomásom szerint. Ha 18m. a kerék futófelületének közepén a méret akkor csak H0-ás lehet, ti. annak a sin belső mérete 16.5mm és annyi különbség kell ahhoz, hogy ne szoruljon kanyarokban stb. Abbol, hogy világítás sincs rajta kiépítve én inkább a 40-50-es évekre tippelem a gyártási idejét.

Próbáld ki ezt

 

http://www.hobbivasut.hu/

 

András

http://www.modellbahnarchiv.de/Modelle/Tschechoslowakei/Gewis/index.shtm...

Kedves K.B.L

Ezzel a mozdonnyal én sokat játszottam.Csehszlovákiában gyártották

az ötvenes évek elején.A céget KAREL GEWIS-nek hívják.Ma már elég

ritka mert tönkrementek elég kemény rideg pattanos törös müanyaból

csinálták.Három sines H0-ás.Sinjei majdnem megegyeztek a TRIX

EXPRES-sel.

 

Üdv,  H0

Kiss Béla lászló képe

Üdvözöllek, köszönöm szépen az infót! Mennyit érhet ez a kis mozdony? Nem nyerészkedni akarok, csak kerüljön olyan emberhez, akinél méltó helye lenne, mert én csak teszem ide-oda.

Kinek mennyit ér meg?

Az EBAY-on láttam egy szettet vadonat újat.Egy mozdony 3 vagon és

sin volt benne.Természetesen eredeti dobozban!Kb 250 euroért ment el.

Ez sajnos használt.Érzésem szerint 6-8000 lehet de csak saccolom.

 

Üdv

H0

Kiss Béla lászló képe

Én 5000ft-ért szívesen odaadom, hadd örüljön szegénynek valaki, szó szerint egy kuka mellől vettem fel 2005-ben...

Szia!

 

Megvan még ez a mozdony?

Kiss Béla lászló képe

Szia, sajnos már nincs, elkelt...:O(

A mozdony Csehszlovák, Karel Gewis 00-ás (azaz akkor még így hívták a H0-át), ötvenes évek eleje. Érdekes módon nem kifejezetten ritka.  Nekem van belőle vagy 5db és az említett készletet is én adtam el mert ritkítottam. A dobozban volt még a trafó és eredetileg lezárva egy zsírpapír zacskóban a kopó alkatrészek pótlására pótalkatrész tömeg és pótizzók, MEO-zárjegy stb... Szép de csak messziről és sajnos elég csak használhatatlan holmi. Létezett még pirosban és e cég gyártott még hasonló motorvonatot is.